Close button

Єрмак про можливість вторгнення РФ: 90% населення захищатимуть Україну

Єрмак про можливість вторгнення РФ: 90% населення захищатимуть Україну
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Україна готова захищатися від російської агресії, але нове вторгнення Росії означатиме велику проблему для всіх західних країн. Про це голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив у інтервʼю британському 4 каналу, повідомляє Лівий берег.

"Перш за все, я абсолютно впевнений, що більш ніж 90% нашого населення будуть тут і будуть захищати нашу країну. Якщо це трапиться, це буде вироком для НАТО і великою проблемою, тому що всі західні країни повинні будуть пояснювати своїм громадянам, чому вони вели перемовини так довго, а це (напад – ред.) трапилося", – відповів Єрмак у відповідь на питання журналіста, чи є Україна нині краще підготованої до можливого нового вторгнення, ніж у 2014. 

Голова президентського офісу нагадав, що мета вступу до НАТО прописана в Конституції України, і тільки українці та члени НАТО мають право ухвалювати рішення про приєднання до Альянсу, а не Росія, яка вже офіційно висуває такі ультиматуми. 

"І якщо хтось із членів НАТО проти цього (приєднання України – ред.), будь ласка, повідомте про це належним чином, чесно і дружньо до нас. Перемога України, залагодження українського кейсу, буде однією з найбільших перемог всіх наших партнерів. Водночас деякі проблеми і продовження війни в Україні чи ескалація ситуації будуть однією з найбільших поразок наших країн-партнерів", – переконаний Андрій Єрмак. 

Він підкреслив, що розмови про зменшення кількості озброєння в Україні можна починати тільки після закінчення війни. Єрмак додав: якщо припустити, що держава програє в протистоянні Росії, це означатиме кінець всієї світової безпеки, що усталилася після Другої світової війни. 

Новини

Популярні теми форуму

analytics