Close button

Перестрілки на кордоні з Азербайджаном: у Вірменії заявили про постраждалих

Перестрілки на кордоні з Азербайджаном: у Вірменії заявили про постраждалих

На кордоні Азербайджану та Вірменії знову "гаряче" – сторони влаштували стрілянину в районі населеного пункту Верін Шоржа Гегаркунікської області та звинувачують один одного у провокації. Азербайджанська армія нібито навіть застосувала артилерію та безпілотники. Є втрати з обох боків, повідомляє Сьогодні.

Позиція Азербайджану

У Міноборони Азербайджану стверджують, що першими нібито розпочали вірмени: у Кяльбаджарському напрямку азербайджано-вірменського державного кордону 11 січня загинув військовослужбовець армії Азербайджану

"В результаті відповідних заходів, вжитих підрозділами Азербайджанської армії, противника було придушено. Вся відповідальність за напруженість, що виникла, лежить на військово-політичному керівництві Вірменії", – заявили в оборонному відомстві.

Вірменія звинувачує Азербайджан

Міноборони Вірменії відзначили, що Збройні сили Азербайджану відновили обстріл вірменських позицій, розташованих у східній частині вірмено-азербайджанського кордону, із застосуванням артилерії та безпілотників.

"Вірменська сторона здійснила адекватні дії. Дані про втрати вірменської сторони уточнюються. На цей момент відомо про трьох поранених", – йдеться у повідомленні.

Наразі протиборчі сторони заспокоїлися і поки що там все затихло.

Війна за Нагірний Карабах 2020-го

  • У 2020 році війна між Вірменією та Азербайджаном за Нагірний Карабах тривала 44 дні – з 27 вересня до 10 листопада. Завершилася вона примиренням сторін на вигідних Баку умовах та введенням російських військ на спірну територію.
  • Після бойових дій Азербайджан кинув усі сили на відновлення Нагірного Карабаху. Баку планує перетворити зруйнований війною регіон у вітрину та повернути біженцям їхні будинки.
  • Але вже в листопаді 2021-го дві ворогуючі країни Кавказу заявили про зрив перемир'я та початок масштабних бойових дій, а також про перші жертви з обох боків. З 8 листопада на кордоні Вірменії та Азербайджану зафіксували серію озброєних інцидентів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics