Close button

Не при вторгненні. Умова введення нових санкцій США проти Росії

Не при вторгненні. Умова введення нових санкцій США проти Росії

Президент Сполучених Штатів Джо Байден протягом 15 днів після вступу в силу "Акту про захист суверенітету України" повинен оцінити зростання ескалації і ворожих дій з боку Росії проти України. Після чого протягом двох місяців будуть введені санкції проти президента РФ Володимира Путіна і його оточення, пише Мілан Лєліч, РБК-Україна.

"Законопроект передбачає, що після його вступу в силу протягом 15 днів президент США повинен буде оцінити, чи спостерігається значне зростання ескалації і ворожих дій з боку РФ (або підконтрольних їй сил) щодо України, у порівнянні з 1 грудня 2021 року", - йдеться в документі.

При цьому наголошується, що якщо Байден констатує таку ескалацію, то протягом 30 днів він повинен буде ввести передбачені законопроектом санкції проти ключових російських банків, а протягом 60 днів - проти Володимира Путіна та інших військово-політичних керівників РФ.

При цьому міжнародні системи грошових переказів (наприклад, SWIFT) отримають 90 днів на те, щоб припинити надавати послуги підсанкційним російським банкам.

Нагадаємо, сьогодні у Сенат США внесли законопроект про нові санкції на випадок вторгнення РФ в Україну.

Новини

Популярні теми форуму

analytics