Close button

У Буковелі постояльці влаштували стрілянину в готелі: поліція їх не затримала

У Буковелі постояльці влаштували стрілянину в готелі: поліція їх не затримала

Відвідувачі одного з готелів гірськолижного курорту Буковель в Карпатах влаштували безладну стрілянину в п'яному вигляді на вулиці під вікнами номерів, після чого туристи викликали поліцію, але правоохоронці в підсумку не стали затримувати стрільців - просто вилучили пістолет і поїхали, хоча дебошири при них погрожували відпочиваючим розправою, пише Володимир Костирін, РБК-Україна.

Інцидент стався в ніч проти 14 січня в готелі Home Hotel, який розташований в центрі Буковеля (с.Поляниця), у 2 хвилинах ходьби від гірськолижного витягу.

Увечері під вікнами номерів було чути два-три десятки пострілів.

"На вулиці два тіла з пістолетом намагаються його перезарядити... здається, що один з двох ось-ось або застрелиться, або застрелить другого... На нормальні зауваження огризалися і погрожували, як то кажуть, "фізичною розправою"", - написав головний редактор видання "Infocar" Павло Кашчук у своєму Facebook.
У Буковелі неадеквати влаштували стрілянину біля готелю і погрожували туристам: "копи" їх не затримали

Обурені люди викликали поліцію, до приїзду яких стрілки пішли до свого номеру. Правоохоронці спілкувалися з ними через прочинені двері. Тим часом свідки події дали свідчення в письмовому вигляді.

"Оскільки моєму другові здалося, що питання намагаються "залагодити" по-тихому, він підійшов до копів і небезпечних сусідів і заявив, що не дасть це питання зам'яти та писатиме заяву", - розповідає Кашчук.

Після цього конфлікт став загострюватися, і дебошири, до яких приєдналася ще одна жінка, прямо в присутності поліції "зірвалися з ланцюга": "понеслися прямі погрози, напади тощо, в тому числі й у сторону поліцейських".

У Буковелі неадеквати влаштували стрілянину біля готелю і погрожували туристам: "копи" їх не затримали
Конфлікт у готелі Буковеля через п'яну стрілянину (фото: facebook.com/pasha.k.kashchuk)

"Як ви думаєте яка реакція поліцейських? Звинувачують мого друга, який звичайно теж на емоціях вже, в створенні конфлікту. Один зі стрільців представляється полковником у відставці Славою, продовжує погрожувати розправою. Копи вилучають пістолет і їдуть, нікого не затримавши. Радять знову дзвонити "якщо що не так"", - пише журналіст.

Чому правоохоронці так відреагували, чоловік не розуміє, оскільки в той момент ситуація була вельми конфліктна, і після від'їзду поліції погрози тривали.

Інцидент в готелі з п'яною стріляниною і спілкування з погрозами в присутність поліцейських туристи зняли на відео.

"Ось мені цікаво, якщо одне з цих тіл в угарі зараз дістане з сумки другий пістолет і когось вб'є (це реально сусідні номери в готелі), яка відповідальність чекає поліцейських, які ретирувалися? І чи чекає взагалі? Як у таких ситуаціях діяти громадянам? Збирати речі й тікати якомога далі?"- дивується Кашчук.

Він також висловив надію, що начальство поліції дасть оцінку діям своїх підлеглих, які, на думку журналіста, повинні були затримати "явно небезпечних для суспільства персонажів як мінімум до повернення їх у тверезий стан", щоб ніхто не постраждав.

Новини

Популярні теми форуму

analytics