Close button

Bloomberg: РФ отримала на 50% більше нафтових доходів за перші чотири місяці року

Bloomberg: РФ отримала на 50% більше нафтових доходів за перші чотири місяці року
Фото: Pixabay

Попри бойкоти світових компаній РФ отримала приріст нафтових доходів на 50% за перші чотири місяці року – агресор заробляє щомісяця до 20 млрд доларів від продажу нафти та пального, повідомляє Економічна правда.

Про це йдеться у звіті Міжнародного енергетичного агентства, повідомляє Bloomberg.

Москва заробляла приблизно 20 млрд доларів щомісяця від початку року на сукупних продажах нафти та нафтопродуктів обсягом близько 8 млн барелів на день.

Таким чином, доходи Росії від продажу нафти зросли на 50% за чотири місяці цього року проти січня-квітня торік, навіть попри те, що торговельні санкції після її вторгнення в Україну спонукали багато нафтопереробників відмовитися від російських поставок.

Російські поставки продовжують на тлі наближення ЄС до консенсусу щодо нафтового ембарго проти РФ. Тим часом нафтові гіганти на кшталт Shell і TotalEnergies зобов’язуються припинити російські закупівлі. Натомість і на російську нафту знаходяться покупці, передусім в Азії: так, Китай та Індія забирають на себе частину вантажів, які більше не потрібні в Європі.

У квітні ЄС залишався найбільшим ринком для російського експорту із часткою у 43% експорту РФ.

Проте, зазанчають у МЕА, у Росії вже з’являються проблеми. За оцінками агентства, поставки минулого місяця скоротилися на 1 млн барелів на день, і ці втрати можуть потроїтися у другій половині року. Зокрема, санкції ЄС проти російських державних підприємств на кшталт "Роснефті", набудуть чинності 15 травня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics