Close button

Розвідка повідомила, що РФ встановлює на Зміїному комплекси ППО

Розвідка повідомила, що РФ встановлює на Зміїному комплекси ППО

Українська військова розвідка має у своєму розпорядженні дані про розгортання Росією на острові Зміїний зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир та ЗРК Тор-М2, які мають забезпечувати протиповітряну оборону Росії ближнього радіуса дії. Про це розповів в ефірі Єдині новини представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, повідомляє Корреспондент.

"Однозначно оцінка Головного управління розвідки Міноборони полягає в тому, що це стратегічний об'єкт, який використовуватиметься Росією для контролю по суті всієї північно-західної частини Чорного моря. І не випадково саме з перших днів війни Росія захопила цей острів і почала встановлювати необхідне обладнання для того, щоб контролювати повітряну, надводну та підводну обстановку в районі цього острова", - сказав Скибицький.

За його словами, це по суті дало можливість Росії збирати більш точну розвідувальну інформацію про розвиток ситуації саме в цьому регіоні.

Скибицький також зауважив, що для росіян важлива й ідеологічна складова острова, адже після знищення ракетного крейсера Москва у ворога зменшилися можливості організації протиповітряної оборони саме в цій частині моря. Але ворог не залишив планів взяти під контроль острів.

На питання, чи намагатимуться росіяни посилити свою присутність і встановити комплекси С-300, щоб створити так звану "парасольку", він зазначив:

"Можливо, такі плани будуть надалі реалізовані, але на сьогоднішній день, і це чітко вже відомо, військова розвідка має всі дані щодо розгортання комплексів ППО на острові Зміїний – це і Панцир, це і дві пускові установки Тор-М2, які забезпечуватимуть протиповітряну оборону ближнього радіуса дії. Відповідно, ми не виключаємо, що можуть бути розміщені, хоча і в невеликих кількостях, інші комплекси протиповітряної оборони, а можливо – навіть ракетні комплекси, які дозволятимуть обстрілювати як надводні, так і наземні цілі на території нашої держави, і не тільки нашої", - сказав Скибицький.

Новини

Популярні теми форуму

analytics