Close button

Росія зупиняє подачу електроенергії до Фінляндії

Росія зупиняє подачу електроенергії до Фінляндії

RAO Nordic, дочірня компанія російської енергетичної компанії "Интер РАО", повідомила, що з 14 травня не постачатиме електрику до Фінляндії. Про це йдеться на сайті компанії RAO Nordic, повідомляє Європейська правда.

"На жаль, ми змушені зазначити, що за обсяги, які були продані на біржі Nord Pool з 6 травня, кошти ще не надійшли на наш банківський рахунок. Ця ситуація є винятковою і сталася вперше за понад двадцять років нашої торгової історії. Ми сподіваємося, що ситуація незабаром вирішиться, і торгівля електроенергією з Росією відновиться", - йдеться в офіційному повідомленні RAO Nordic.

За інформацією компанії Fingrid, яка контролює електромережі Фінляндії, цей крок не створить загрозу для фінського ринку електроенергії, тому що електроенергія з Росії становить близько 10% загального споживання електроенергії Фінляндією.

Цього тижня президент і прем’єр Фінляндії виступили за невідкладне подання заявки на вступ до НАТО. Очікується, що Гельсінкі подадуть заявку на приєднання до Альянсу найближчим часом.

В той час Кремль заявив, що це загрожуватиме Росії, та пообіцяв кроки у відповідь.

У Фінляндії побоюються, що "помста Росії" може стосуватися і сфери енергетики. За даними ЗМІ, фінським політикам повідомили про можливість припинення газопостачання з Росії у травні.

Тим часом, у березні Фінляндія скоротила імпорт російської нафти на 70%.

Крім того, як повідомлялося раніше, фінські енергетичні компанії відмовляються постачати електрику дата-центру "Яндекс".

Новини

Популярні теми форуму

analytics