Close button

На "Азовсталі" у тяжких умовах залишається близько 600 поранених

На "Азовсталі" у тяжких умовах залишається близько 600 поранених
Фото: Telegram

На "Азовсталі" у важких антисанітарних умовах, без води, їжі та медикаментів залишаються близько 600 поранених, повідомляє Укрінформ.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник ГУ поліції на Донеччині, позивний "Поліція", який знаходиться на "Азовсталі".

"За пораненими - дуже погана ситуація, їх у районі 600 людей. Умови просто жахливі, всі напевно бачили фото в соцмережах. Чесно кажучи, не передаси ту пригнічуючу обстановку, яка в шпиталі... Грубо кажучи - величезний спортзал, кілька десятків ліжок двоярусних" , решта - на підлозі. Один до одного лежать бійці без кінцівок - у кого руки, у кого ноги, у кого - просто поранення. Повна антисанітарія: мухи, запах", - розповів поліцейський.

Він нагадав, що при минулих бомбардуваннях завалило операційну, тепер операційний стіл стоїть там, де лежать поранені, медикаментів уже немає. Дуже багато людей помирає через те, що їм неможливо надати медичну допомогу.

Їди та води теж практично не залишилося.

"Поліція" розповіла, що він разом з іншими захисниками періодично збирає технічну воду та паливо заводом і приносить їх до госпіталю.

Територію "Азовсталі" російські загарбники постійно обстрілюють із усіх видів озброєння, намагаються штурмувати.

Маріуполь продовжують захищати бійці полку "Азов", морська піхота та мотострілки.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку людей з "Азовсталі". Він також сказав, що до процесу переговорів із Росією щодо звільнення бійців залучено, зокрема, Ізраїль, Швейцарія, Туреччина, Фінляндія.

Новини

Популярні теми форуму

analytics