Close button

Подоляк відповів на заяву Шредера щодо готовності Путіна до переговорів

Подоляк відповів на заяву Шредера щодо готовності Путіна до переговорів
Фото: president.gov.ua

В Офісі президента Володимира Путіна заявили, що переговори між Києвом та Москвою залежать від виконання кремлівським режимом низки українських вимог, зокрема щодо виведення військ, повідомляє Новое время.

Про це сказав радник голови ОПУ Михайло Подоляк, коментуючи скандальні висловлювання ексканцлера Німеччини та затятого лобіста російських інтересів Герхарда Шредера.

Після своєї нещодавньої поїздки до Москви він висловив думку, що Путін нібито готовий до мирних переговорів, проте натомість хоче відмови України від частини своїх територій та вступу до НАТО.

За словами Шредера, «першим успіхом» у цьому напрямі стала так звана «зернова угода» і, можливо, її «вдасться поступово розширити до припинення вогню».

У свою чергу Подоляк звинуватив колишнього главу німецького уряду у спробі схилити Україну до капітуляції.

"Однією рукою Росія підвищує градус терору новими варварськими злочинами, іншою запрошує до капітуляції. Шредер — відомий глашатай імперії та голос при російському царському дворі. Якщо Москва хоче діалогу — м’яч на її полі. Спочатку припинення вогню та відведення військ, потім конструктив", — наголосив він.

Новини

Популярні теми форуму

analytics