Close button

Китай оголосив про припинення співпраці зі США: реакція Білого дому

Китай оголосив про припинення співпраці зі США: реакція Білого дому
Фото: Курс України

Китай 5 серпня оголосив про припинення співпраці зі США з низки важливих питань, зокрема щодо змін клімату. У Білому домі такий крок назвали "безвідповідальним", пише Олег Васьків, РБК-Україна.

Речник Білого дому із нацбезпеки Джон Кірбі назвав такий

Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Посадовець зазначив, що, обриваючи контакти зі США, Китай створює проблему для усього світу. Адже зміна клімату не знає географічних кордонів.

"Найбільший у світі забруднювач парниковими газами зараз відмовляється обговорювати найважливіші кроки, які йому необхідно зробити для подолання кліматичної кризи, яка вражає наших партнерів - від підвищення рівня води на островах Тихого океану до лісових пожеж у Європі", - наголосив Кірбі.

Китай припинив контакти у військові сфері

Речник Білого дому не оминув стороною й рішення Китаю щодо припинення контактів у військовій сфері. За його словами, це рішення посилює ймовірність конфронтації.

"Ці контакти насправді дуже важливі, оскільки допомагають зменшити ризик прорахунків і неправильного сприйняття. Це особливо актуально тепер, коли Китай робить провокаційні та ескалаційні кроки", - вказав він.

Водночас Кірбі додав, що США продовжать підтримувати військові контакти "на найвищому рівні", попри те, що Пекін призупинив кілька угод.

Нагадаємо, Китай проводить військові навчання навколо Тайваню з використанням сучасної зброї, зокрема, гіперзвукових ракет DF-17 і винищувачів-невидимок J-20.

Своєю чергою у Пентагоні схвалили рішення залишити на невизначений час авіаносець USS Ronald Reagan біля берегів Тайваню для спостереження за ситуацією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics