Close button

Ердоган заявив, що продовжить докладати зусиль для завершення війни

Ердоган заявив, що продовжить докладати зусиль для завершення війни
Фото: Facebook

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що продовжить докладати зусиль для завершення повномасштабної війни Росії проти України, повідомляє Новое время.

Як повідомляє CNN Türk, в інтерв'ю журналістам після участі у 77-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку Ердоган сказав, що масштабний обмін полоненими між Україною і Росією відбувся за посередництва Туреччини та «є важливим кроком на шляху до припинення війни». За словами Ердогана, Анкара від початку докладала зусиль для встановлення миру та закликала Росію вивести війська з України.

"Ми продовжимо наші зусилля щодо забезпечення миру та стабільності в майбутньому. Наприклад, щойно ми повернемося [з Нью-Йорка], ми знову зателефонуємо лідерам і продовжимо з ними нашу телефонну дипломатію", - сказав він.

Президент Володимир Зеленський раніше подякував Ердогану за провідну роль у звільненні полонених українських героїв і нагадав, що, згідно з домовленостями, п'ять командирів Азовсталі перебуватимуть у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з сім'ями.

20 вересня Ердоган заявив, що російський диктатор Володимир Путін нібито дав зрозуміти, що "готовий покінчити з цим [повномасштабною війною Росії проти України] якнайшвидше". Він зустрічався з Путіним в Узбекистані на тлі стрімкого контрнаступу ЗСУ в Харківській області.

Зеленський наголошував, що з країною-терористом Росією не можна вести предметний діалог, доки вона не піде з території України.

У ніч на четвер, 22 вересня, стало відомо, що Україна повернула з російського полону 215 захисників, з них 108 — бійці Азову.

П'ять командирів гарнізону Азовсталь обміняли на 55 російських військових, в обмін на решту Україна віддала країні-агресору підозрюваного в держзраді кума Путіна Віктора Медведчука.

Новини

Популярні теми форуму

analytics