Close button

Кулеба: Leopard до нас доїдуть, ми перебуваємо на фінальній стадії

Кулеба: Leopard до нас доїдуть, ми перебуваємо на фінальній стадії
Фото: Facebook

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в питанні отримання Україною танків залишилося зробити "останні пів кроку". Кулеба впевнений, що німецькі Leopard незабаром буде передано, повідомляє Українська правда.

Про це вiн сказав в ефірі телемарафону.

"У питаннях танків залишилося зробити останні пів кроку. Ми вже отримали британські Challenger, про які говорили, що це неможливо. Вже отримуємо французькі легкі танки поки що. Ми чуємо, що Франція обмірковує надання танків Leclerc.
Не сумніваюся, що й Leopard до нас доїдуть, ми перебуваємо на фінальній стадії".

Міністр зазначив, що надання Україні будь-якого виду озброєння було для Німеччини проблемним:

"Така країна, є специфіка, треба її враховувати. Але, зрештою, ми завжди отримували необхідний результат, і цього разу також отримаємо".

Щодо питання швидкості і "ціни" такого зволікання, то міністр запевнив, що українська сторона доносить міжнародним партнерам, що за кожен день затримки проливається кров українців.

Нагадаємо:

  • Перед зустріччю очільників оборонних відомств на базі "Рамштайн" Україна зверталась до союзників із запитом про надання сучасних західних танків, але 20 січня оголошень про їх надання так і не прозвучало.
  • За словами Резнікова, домовленостей про навчання було досягнуто завдяки "танковим" ініціативам: Польщі щодо "Леопардів" та Британії щодо "Челленджерів".
  • Також у рамках "Рамштайну" відбулася зустріч представників країн-власників танків "Леопард 2" німецького виробництва.

Новини

Популярні теми форуму

analytics