Close button

Лукашенко каже, що Україна пропонує "пакт про ненапад"

Лукашенко каже, що Україна пропонує "пакт про ненапад"
Фото: president.gov.by

Керівник Білорусі Олександр Лукашенко на нараді про суспільно-політичну обстановку і стан злочинності в країні заявив, що Захід не відмовився від своїх планів щодо РБ: готує в Україні "бойовиків і екстремістів", хоча українці, мовляв, пропонують "пакт про ненапад", повідомляє Українська правда.

Лукашенко видав розлогу тираду про боротьбу з екстремістами, зовнішніми і внутрішніми (обізвав так опозицію - ред.), яких порівняв із тарганами, сказав, що не допустить "хитань 2020 року" і натякнув, що білоруси "повинні йому дякувати за те, що в Білорусі краще, ніж в Україні".

"Минув 2020 рік. Погано, що в нас так складається ситуація навколо країни. Особливо з нашою Україною. Але це ж для нас урок. Для всіх десяти мільйонів і гостей, які у нас тут бувають, це урок. Уже всі зрозуміли: якби ми не вистояли 2020 року - ми знаємо, що було б. Було б гірше, ніж в Україні.
Україна багата. Багатша за нас. Було б тут гірше. Я не хочу, щоб мені чи вам кланялися за це і нам дякували, але всім зрозуміло, в ім'я чого і завдяки кому вистояли. І якщо вже після цього хтось вилазить з-під плінтуса, як тарган, і починає знову або продовжує цю свою бридку справу, воюючи проти народу і проти влади...
Якщо хтось, не дай бог... Але відкрито вони зараз побоюються деякі. Слухайте, як із ними сьогодні чинити? Звичайно, ми жорстко на це реагуємо. Ми ніколи не допустимо цього хитання 2020 року. Там, звісно, і пандемія, і інші питання, передвиборчі, виборні, на це впливали, але це не виправдання. Нам треба згуртуватися зараз, щоб вижити, щоб, не дай боже, тут не літали ракети і не кидали на нас бомби.
...в Україні продовжують готувати бойовиків та екстремістів. Не знаю, навіщо це українцям. З одного боку, просять нас, щоб ми в жодному разі не воювали з Україною, щоб наші війська туди не рухалися. Пакт про ненапад пропонують укласти. А з іншого боку, готують цю гримучу суміш і озброюють їх.
Польща, Литва взагалі очманіли. Навіщо це їм треба? Не зрозуміло. Тому ми змушені жорстко реагувати. Нам по периметру вистачає питань - і в повітряному просторі, і на землі, зелений кордон.
У нас там вистачає проблем. Дай бог утримати все це. А ще всередині нам хтось буде створювати? Тому реакція на ось цю внутрішню не опозицію, а екстремістів - вилізли з-під плінтуса, не вилізли - буде жорстка. І нехай не ображаються: ми попереджали", - заявив Лукашенко.

Новини

Популярні теми форуму

analytics