Close button

Зеленський почав "марафон чесності", щоб не пустити спортсменів з РФ на Олімпіаду

Зеленський почав "марафон чесності", щоб не пустити спортсменів з РФ на Олімпіаду
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський оголосив про початок "марафону чесності", який буде спрямований на очищення керівництва міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт представників Росії, повідомляє Українська правда.

Про це говорить вечірнє звернення Зеленського в соцмережах.

Президент висловив розчарування, заявами очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха, який хоче повернути російських спортсменів у міжнародні змагання.

"Я неодноразово із ним говорив. І так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни", - зазначив Зеленський.

Він звернув увагу, що тиранії часто використовують спорт заради своїх ідеологічних інтересів.

"Очевидно, що будь-який нейтральний прапор російських спортсменів заплямований кров’ю", - сказав президент.
"Я не хочу розбиратися в тому, що саме стало мотивом для пана Баха, щоб просувати таку ініціативу. Але ми зробимо все, щоб світ захистив спорт від політичного та будь-якого іншого впливу держави-терориста, який просто неминучий, якщо російські спортсмени братимуть участь у змаганнях. І тим паче – у паризькій Олімпіаді.
Українські спортсмени змушені захищати життя своїх близьких і свободу нашого народу від російської агресії. Російські удари забрали життя сотень українців та українок, які могли збагатити світовий спорт своїм талантом.
Росія повинна зупинити агресію й терор, і лише після цього можна буде говорити про російську участь у контексті олімпійського руху. Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному".

Також Зеленський запросив Баха в Бахмут, щоб він побачив на власні очі, що нейтральності не існує.

Що передувало:

  • Раніше Зеленський уже висловлював розчарування присутністю президента Олімпійського комітету Росії на саміті МОК 9 листопада та намірами повернути російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання під нейтральним прапором.
  • А міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запрошував голову МОК Томаса Баха у Дружківку на Донеччині.

Новини

Популярні теми форуму

analytics