Close button

Як правильно заправляти автомобіль

Напевно кожен початківець автомобіліст хоча б раз або краєм вуха чув дивну рекомендацію про те, що автомобіль потрібно заправляти по 10 літрів. Не менш популярна в водійському середовищі і строго протилежна порада, який зводиться до того, що спочатку потрібно осушити бак до мінімуму, а потім залити в нього пального чи по верхню кромку, повідомляє Novate.Ru.

1. Звідки взялася рада про 10 літрів

Насправді рада про 10 літрів - це зовсім ныяка не порада, а спадщина тривожних і бідних 90-х років. Правильніше сказати, що це своєрідна звичка водіїв, яка була популярна в кризу. Заправляючись по 10 літрів, було просто зручно з позиції контролю своїх власних фінансів. Само собою, сьогодні даний «звичай» вже багато років як не актуальний і вже тим більше не має під собою ніякого технічного сенсу.

2. Чи потрібно осушувати бак до дна

Осушувати бак до дна категорично не рекомендується. Також, як не рекомендується їздити «на лампочці». Справа в тому, що, коли в баку залишається мало пального, бензонасос стане забирати з паливної системи в двигун не тільки пальне, але також сміття (осад) і повітря. І те, і інше однаково небезпечно для автомобільного мотора. До речі, все перераховане - відмінний привід не тільки правильно і своєчасно заправлятися, але і періодично згадувати про необхідність чищення бака.

3. Чи потрібно заправлятися до упору

Будь-яке «надто», як правило, шкідливо для техніки, в тому числі для автомобіля. Заправляти бак «під горлечко» також небезпечно, як і осушувати паливну ємність до дна, а потім заправлятися по 10 літрів. Все тому, що якщо залити в банк занадто багато пального, то в ньому почне рости тиск. А це небезпечно, особливо в теплі сезони року. При температурі повітря в 25-30 градусів може трапиться біда.

4. Як заправитися правильно

«Золотою серединою» в питанні заправки автомобіля паливом буде зовсім не середина бака. Заливати потрібно майже повний бак, залишаючи вільними приблизно 5-10 літрів. Таким чином, якщо обсяг паливної ємності машини становить 50 літрів, то можна сміливо заливати до позначки в 45 літрів, залишивши 5 літрів порожніми. Ще раз варто нагадати, що заправлятися краще при першій нагоді, а не чекати, поки на приладовій панелі загориться лампочка відповідного індикатора.

Новини

Популярні теми форуму

analytics