Close button

Чому ми піддаємося на виверти телефонних шахраїв

Чому ми піддаємося на виверти телефонних шахраїв

Шанс повернути вкрадені з карток гроші - мінімальний і становить лише 15%. Ми це знаємо, чули сотні разів і навіть зустрічали обман лицем до лиця, і все одно йдемо на повідку у шахраїв, повідомляє Сегодня.

Чому навіть не підозрюючи, ми даємо себе обдурити, вирішили запитати у психологів.

Вона не показує свого обличчя і просить називати її Дариною Карпенко. Дівчина - одна з тих, хто попався на гачок телефонних шахраїв. Хотіла продати в інтернеті дитяче автокрісло:

"Дзвонять і кажуть:" Ми займаємося закупівлею б/у автокрісел. Реставруємо і потім далі собі продаємо. Єдине, що ми не працюємо з налом, тільки по безналу. Тому банківська карта у вас є, щоб скинути гроші? Коли побачите, що кошти прийшли, приїде кур'єр і забере автокрісло ".

Кур'єр не приїхав. Зате подзвонив псевдо-представник банку з повідомленням, що її картку тимчасово заблокували через некоректну операцію. І в телефонному режимі пообіцяв ситуацію виправити.

"Я зайшла в онлайн-банкінг, він мені почав відразу дуже швидко розповідати, які натискати клавіші. Каже: "Зараз прийде SMS, ви мені швидко говорите і всі ваші кошти відразу приходять".

Три цифри з SMS, і сума, в п'ять разів більше вартості дитячого автокрісла, зникла з рахунку. У Міжбанківськой асоціації пояснюють, за якою схемою працюють шахраї, не вимагаючи CVV-кодів зі зворотнього боку картки або терміну її придатності.

Олександр Карпов, директор Української міжбанківської асоціації міжнародних платіжних систем:

"Фактично в онлайні шахраї змусили клієнта заходити у власний інтернет-банкінг. Вони одночасно з нею робили те ж саме, а потім, коли вони намагалися з її рахунку списати кошти - прийшов одноразовий пароль в SMS і вона в онлайні повідомила його шахраям".

Стати жертвою шахраїв може будь-хто, кажуть психологи. Навіть якщо бачите, що зміст повідомлення конфіденційний, то психологічний тиск з того боку лінії або навіть співчуття, нівелює всі попередження.

"Як правило, час дзвінка доводиться на ранок, або на вечір робочого тижня, або робочого дня. У цей час людина більше ослаблена, ослаблені всі її психологічні функції: пам'ять, увага, сприйняття. Розмова тримається завжди в такому нервовому тонусі, це, до речі , один з методів НЛП", - зазначає Тетяна Сказкіна, клінічний психолог.

Приблизно третина населення України постраждала від дій інтернет-шахраїв. Більшість з жертв отримували шахрайські повідомлення, а майже кожен десятий опитаний говорить про перенаправлення на підроблені веб-сайти із запитом особистої інформації.

Новини

Популярні теми форуму

analytics