Close button

Технології, які насторожували людей

Технології, які насторожували людей

Нові технології часто зустріли сильний опір, і навіть то, без чого важко уявити сьогоднішнє життя, спочатку категорично відкидалося, повідомляє PopularMechanics.

Потяги

Потяги не можуть вважатися занадто технологічними, тому що люди використовують їх досить довго. У 1825 році у Великобританії відкрилася залізниця Стоктон-Дарлінгтон. Це була перша в світі залізниця громадського користування на локомотивної (паровий) тязі. І люди злякалися, що рух зі швидкістю 48 км / год може завдати шкоди їх тілах. Вони думали, що кінцівки можуть відірватися від тулуба або вони просто розплавляться.

Телефони

Винахід телефону назавжди змінило спілкування. Зв'язок на великих відстанях стала значно простіше, а новини могли поширюватися швидше. Деякі були стурбовані тим, що вони можуть отримати електричний удар від телефону, хоча, швидше за все, це була боязнь електрики. Інші думали, що це покладе край приватного життя. Багато хто вважав, що телефон зробить суспільство ледачим і нетовариські.

Телеграф

За зорі телеграфної епохи існувала думка, що він зіпсує мови і мова. Люди вважали, що короткі, обрізані і неписьменні повідомлення приведуть до того, що так само будуть говорити і в реальному житті.

Телебачення

Існували побоювання, що основи життя, спілкування і читання будуть зруйновані з появою телебачення. Крім того вважалося, що перегляд телевізора може пошкодити зір.

Мобільні телефони

Мобільні телефони справили величезний стрибок у технологічному прогресі. Але їх поява супроводжувалося міфами про опромінення і про те, що мобільні телефони можуть спровокувати розвиток онкологічних хвороб. Однак це не завадило людям купувати мобільники, але в пресі з'явилося безлічі матеріалів про те, що спати потрібно з вимкненим телефоном.

СМС

Подібно телеграфу, текстові повідомлення і смайлики, які поширилися з моменту появи мобільних телефонів і смартфонів, назвали причиною зубожіння мов. Але зручні способи скорочення тексту, подібно акронимам і сленгу, виявилися чудовою можливістю розширити словниковий склад мов.

Wi-Fi

Як і мобільні телефони, Wi-Fi був названий причиною раку. Однак до сих пір немає ніяких доказів того, що це правда, а Wi-Fi тільки розширюється.

Технологічні аксесуари

Такі технологічні носії, як розумні годинник і бездротові навушники, практично не відрізняються від мобільних телефонів і Wi-Fi. І деякі люди стверджують, що вони можуть викликати рак у користувача, хоча це також не було доведено. Пізніше виникли і інші побоювання, такі як можливість злому.

Новини

Популярні теми форуму

analytics