Close button

Зручність, що приводить до раку: які ризики

Зручність, що приводить до раку: які ризики

Питання контрацепції є актуальними для багатьох сімейних пар, і жінок, що ведуть статеве життя. Високий ступінь захисту від небажаної вагітності представляють гормональні оральні контрацептиви, але їх шкода і користь досі ще вивчається вченими всього світу, повідомляє econet.ru.

Синтетичні гормони - це високоефективний, доступний матеріально і швидкооборотний метод управління менструальним циклом і контролем над народжуваністю. За допомогою протизаплідних препаратів дуже зручно запобігти настанню вагітності. Але, крім цього, прийом гормональних контрацептивних засобів, пов'язаний з величезним числом серйозних ризиків для здоров'я жінок. Тому, дуже важливо перед тим, як застосовувати їх, зіставити їх вигідність і зручності з можливим шкодою, яку ви можете завдати своєму здоров'ю.

Контрацепція призводить до онкології

Принцип роботи протизаплідних засобів

В переважній більшості, всі контрацептивні засоби: таблетки, пластирі, кільця та імплантати мають у своєму складі комбіновані похідні гормонів естрогену і прогестина. Їх діяльність є імітація присутності цих гормонів в організмі.

Таким чином, вони обманюють систему репродукції, що призводить:

  • до переривання виходу яйцеклітини з яєчників;
  • товщина цервікальногослизу збільшується, і сперматозоїди не можуть запліднити яйцеклітину;
  • слизові матки стоншуються, і запліднена яйцеклітина не зможе до неї прикріплятися для подальшого розвитку.

Але організм людини є замкнутою системою, і все, що відбувається в ньому взаємопов'язано. А це означає, що гормональні протизаплідні речовини впливають не тільки на репродуктивні здібності, а й на весь організм жінки в цілому.

Ризики гормональних методів

Синтетичні гормональні речовини - це зовсім не те, що потрібно, якщо ви хочете зберегти своє здоров'я на довгі роки. Контрацептивні засоби мають в своєму складі ті ж самі синтетичні гормони, які застосовують і в замісній терапії.

А значить, всі задокументовані ризики діють і в цьому випадку. Побічні ефекти включають підвищений ріст кількості тромбозів, інсульти, проблеми з серцево-судинною системою і злоякісні новоутворення, в тому числі рак молочних залоз.

ГЗТ - гормональна замісна терапія, дійсно збільшує ризик пухлин молочних залоз після менопаузи, щонайменше, на відсоток на рік, а з застосуванням прогестіна він зростає на 8%, що становить 30% тільки після 4 років використання! А що сказати про тих жінок, які безконтрольно застосовують гормональні контрацептиви з раннього віку і продовжують це робити багато років?

Жінки, що приймають контрацептиви збільшують ризики розвитку:

  • раку молочної залози, шийки матки, печінки;
  • крихкості кісткової тканини, зниження мінеральної щільності кісток;
  • серцевих захворювань - тривалий прийом провокує утворення бляшок в артеріях;
  • зниженого набору м'язової тканини;
  • довгостроковій сексуальної дисфункції - гормони впливають на білок, який стримує роботу тестостерону;
  • мігрені і різких стрибків настрою;
  • збільшують тромбоз і ризик подальшого інсульту;
  • надмірної ваги, зросту;
  • підвищеного розростання дріжджових грибків.

Але старі «класичні» протизаплідні засоби викликають меншу стурбованість, ніж новітні - звільняють вагінальні кільця і комбіновані препарати, які доповнюють естроген і прогестин гормоном дроспиренон.

Проти концерну Bayer, подають величезну кількість позовів жінки, які постраждали через побічні ефекти після прийому оральних контрацептивів. Найбільш поширені з них - тромбоутворення, хвороби жовчного міхура, інфаркт та інсульт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics