Close button

Viber припиняє співпрацю з Facebook

Viber припиняє співпрацю з Facebook

Компанія Facebook перейшла межу випадками порушень захисту персональних даних та неможливістю запобігти поширенню ненависної риторики, тому Viber вживає відповідні заходи: такі, як припинення витрат на рекламу і видалення з платформи продуктів компанії, щоб захистити понад 1 млрд своїх користувачів, повідомляє Дело.

Про це йдеться в заяві Rakuten Viber, поширеній його прес-службою.

"Rakuten Viber, одне з провідних світових додатків для вільного і безпечного спілкування, оголошує про припинення всіх ділових контактів з Facebook. Додаток для обміну повідомленнями видалить розширення Facebook Connect, Facebook SDK і GIPHY зі своєю платформи, а також припинить всі витрати на рекламу в соціальній мережі, щоб підтримати наростаючу хвилю руху # StopHateForProfit з метою бойкоту технологічного гіганта ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що на тлі протестів, що спалахнули в США протягом останніх декількох тижнів, 6 організацій, в тому числі Антидефамаційна ліга і Національна Асоціація зі сприяння прогресу кольорового населення, закликали рекламодавців зупинити свої витрати на рекламу в Facebook у липні через нездатність компанії захистити користувачів від ненависної риторики.

Viber вважає, що ця проблема - остання крапля до численних випадків витоку даних, у тому числі і до сумнозвісного скандалу з Cambridge Analytica, який полягає в тому, що політична консалтингова фірма незаконно зібрала дані майже 87 млн користувачів Facebook. Тому Додаток для обміну повідомленнями підтримує рух # StopHateForProfit і припиняє всі ділові зв 'язки з Facebook.

"Facebook продовжує демонструвати погану оцінку розуміння своєї ролі в сучасному світі. Від неправильного використання персональних даних та відсутності будь-якої захисту до неможливості вжити необхідних заходів для захисту громадськості від ненависної риторики. Facebook перейшов межу. Не нам говорити, хто винен, але правда полягає в тому, що люди страждають від розповсюдження небезпечної інформації - і це факт. Компанії повинні висловити свою чітку позицію стосовно цього питання ", - заявив генеральний директор Viber Джамел Агау.

Очікується, що Viber видалить всі продукти Facebook з додатка до початку липня 2020 року. Витрати на рекламу в Facebook компанія припиняє негайно.

Як відомо, Viber - Додаток для дзвінків і обміну повідомленнями, яка дозволяє людям залишатися на зв 'язку, ким би вони не були і де б не знаходилися. Viber є частиною Rakuten Inc., світового лідера у сфері електронної комерції та фінансових послуг.

Нагадаємо, українці отримали можливість безкоштовно оформляти платіжну банківську картку в смартфоні за допомогою чат-бота у viber-і.

Таку послугу запустив український Concord bank, про що повідомив керівник групи розробників техпослуг банку Олександр Дрозденко.

Перед цим компанії Mastercard і Rakuten Viber оголосили про запуск в Україні нового сервісу грошових переказів Moneytou, який дозволяє переводити гроші безпосередньо під час спілкування в додатку месенджера без інформації про номер карти.

В листопаді 2019 року парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та його команда домовилися про відкриття представництва компанії Rakuten (власник месенджера Viber) в Україні, а також ведуть активні переговори на аналогічну тему з компаніями Google і Amazon.

Новини

Популярні теми форуму

analytics