Close button

На планетах навколо сусідньої зірки можлива життя

На планетах навколо сусідньої зірки можлива життя

Навколо зірки, розташованої у відносній близькості від нашої сонячної системи, виявлено три потенційно кам'янисті, як Земля, планети. Відкриття пропонує астрономам інтригуючі можливості у пошуку ознак позаземного життя, повідомляє Reuters.

Дослідники повідомили в п 'ятницю, що орбіти планет Gliese 887, так званого "Червоного карлика", що становить половину сонячної маси, розташовані за 11 світлових років від землі - прямо на наших подвір' ях в космічному плані. Світловий рік - це відстань, яку світло проходить за рік, 5,9 трильйона миль (9,5 трильйона кілометрів).

Тільки 12 інших зірок ближче до нашої сонячної системи.

Дві планети були остаточно ідентифіковані: одна обертається навколо Глізе 887 кожні дев 'ять днів, а інша - кожні 21 день. Одна з цих двох розташована прямо всередині так званої населеної зони, або зони Золотоволоски, навколо зірки - не занадто гарячою і не надто холодною, можливо, здатної утримувати рідку воду на поверхні і стати колискою життя.

Третя потенційна планета, обертова кожні 50 днів, перебуває в зоні життя, але все ще потребує подальшого підтвердження.

"Це" superzemnyye "планети, що означає, що вони в кілька разів більше маси землі і, як очікується, будуть мати тверде ядро, подібне землі, на відміну від великих газових гігантів, таких як Юпітер і Сатурн", - сказала астроном Сандра Джеферс з Геттінгенського університету в Німеччині, провідний автор дослідження, опублікованого на цьому тижні в журналі Science.

"Нещодавно виявлені планети являють собою найкращу можливість з усіх відомих планет в безпосередній близькості від Сонця побачити, чи є у них атмосфери, та детально вивчити ці атмосфери, - додала Джеферс, - щоб дізнатися, чи придатні їх умови для життя".

За словами Джеферс, ця планетарна система стане ключовою метою для досліджень з використанням космічного телескопа наступного покоління NASA Джеймса Вебба, який планується запустити в 2021 році.

"Червоні карлики" щодо маленькі і не занадто гарячі. Gliese 887 виключно відійшов від розробки в плані енергетичних спалахів та темних Зоряних плям, що означає, що його може бути гостинним для життя на планетах на своїй орбіті.

Уілл Данхем

Новини

Популярні теми форуму

analytics