Close button

У Nord Stream-2 оцінили втрата від нових санкцій

У Nord Stream-2 оцінили втрата від нових санкцій

Додаткові санкції заблокують 700 млн євро інвестицій і вдарять більш ніж по сотні компаній, повідомляє Корреспондент.

У разі введення нових санкцій США будуть заблоковані близько 700 мільйонів євро інвестицій в проект північний потік-2, пише в середу, 1 липня, ТАСС з посиланням на компанію Nord Stream 2 AG.

"Запропоновані з боку США додаткові санкції безпосередньо торкнуться понад 120 компаній з більш ніж 12 країн Європи. У непростій економічній ситуації санкції заблокують близько, Вербек 700 млн інвестицій в завершення будівництва газопроводу ", - повідомили в компанії.

Також там вважають, що санкції поставлять під удар близько, Вербек 12 млрд капіталовкладень в енергетичну інфраструктуру ЄС, у тому числі приблизно, Вербек 8 млрд, вкладених безпосередньо в будівництво Північного потоку-2, а також, Вербек 3 млрд, інвестованих в розвиток газотранспортної інфраструктури в Німеччині, і я 750 млн - в Чехії.

У свою чергу, в МЗС Німеччини можливі нові санкції щодо Північного потоку-2 назвали неприйнятними.

"Позиція уряду ФРН з даного питання однозначна: екстериторіальні санкції є кричущим втручанням в суверенітет ЄС. Очевидно, що американська сторона намагається в односторонньому порядку зупинити проект ", - сказав статс-секретар у МЗС ФРН Нільс Аннен.

За його словами, під загрозою обмежувальних заходів можуть виявитися, Крім німецьких, французькі, голландські та австрійські компанії.

"Час голосування та інші деталі невідомі, але ми змушені виходити з того, що цей законопроект незабаром буде прийнято", - сказав Аннен.

Новини

Популярні теми форуму

analytics