Close button

Сотні заарештовані в результаті загальноєвропейської операції

Сотні заарештовані в результаті загальноєвропейської операції

Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великобританії (NCA) "успішно впровадити" в секретну систему зв 'язку, використовувану злочинцями для торгівлі наркотиками та зброєю, повідомляє BBC.

Серед 746 заарештованих були досить значущі фігури злочинного світу. Операції із затримання злочинців були проведені після перехоплення і розшифровки повідомлень в Encrochat.

За даними NCA, було вилучено понад два тонн наркотиків, кілька десятків одиниць зброї і 54 млн. фунтів стерлінгів.

NCA співпрацювало з силами по всій Європі у рамках "найбільшою і значущою" операції правоохоронних органів Великобританії. Загальноєвропейська операція тривала більше трьох місяців.

Приблизно 60 000 осіб, у тому числі до 10 000 у Великобританії, підписалися на французький Encrochat, який в даний час ліквідовано.

Система функціонувала на телефонах з Android і забезпечувала "безпечний зв 'язок без проблем".

Клієнти мали доступ до таким функціям, як самоліквідація повідомлень, які видаляли з пристрою одержувача через певний проміжок часу.

Також була доступна функція "panic wipe", коли всі дані на пристрої можна було вилучити шляхом введення чотиризначного коду з екрану блокування.

Система обміну повідомленнями використовувалася в якості "Кримінального ринку" для координації поставок наркотиків класу А по всьому світу та імпорту зброї.

Правоохоронні органи почали отримувати дані з системи 1 квітня після злому шифрувального коду.

Вважається, що банди також використовували портативні пристрої для складання планів нападів на конкурентів, планування способів стягнення заборгованості та організації відмивання грошей.

Загрози життю, докладно описані на сайті, включають атаки із застосуванням кислоти і загрози відрубати кінцівки.

Десятки організованих злочинних груп були ліквідовані, при цьому більшість арештів було вироблено в Лондоні і північно-західної Англії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics