Close button

Легендарний літак Boeing залишає ринок

Легендарний літак Boeing залишає ринок

Незважаючи на популярність серед пасажирів, лайнер не затребуваний на більшості маршрутів. За даними аналітиків, з 2016 року Boeing втрачає за $40 млн на кожному випущеному літаку цієї моделі, повідомляє РБК.

Американська корпорація Boeing вирішила припинити виробництво chetyrekhdvigatelnykh двопалубних широкофюзеляжних літаків Boeing 747 після 50 років їх експлуатації. Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними агентства, останній Boeing 747-8 буде зібраний на заводі у Сіетлі "приблизно через два роки". Це випливає з незначних змін у фінансовій звітності, заявили Співрозмовники. Співробітникам компанії про рішення ще не повідомили.

Незважаючи на популярність серед пасажирів, лайнер недостатньо затребуваний на більшості маршрутів, тому що авіакомпанії переключилися на літаки з двома двигунами для польотів на великі відстані, пише агентство. Продаж останніх зібраних Boeing 747 ускладнила і пандемія коронавірусу.

Літак, який дебютував півстоліття тому, майже сплюндрував корпорацію, пише Bloomberg. За весь час вона поставила 1571 лайнер цієї моделі, яка за обсягом продажів поступилася тільки Boeing 777. Однак, за оцінкою аналітика компанії Jeffries Шейлы kakhyaoglu, з 2016 року компанія втрачала близько $40 млн на кожному з 747 х, чиє виробництво скоротилося до шести на рік.

Останнє замовлення на пасажирський варіант літака був зроблений в 2017 році для президента США.

Як зазначає агентство, зараз у компанії 15 замовлень на Boeing 747. 12 з них призначені для американської United Parcel Service, яка спеціалізується на експрес-доставці і логістики.

Перший політ Boeing 747 стався 9 лютого 1969 року, в експлуатацію літак ввели у 1970-му. На момент створення це був найбільший, важкий і місткий пасажирський лайнер і залишався таким до появи Airbus A380. Верхня палуба 747 МВ поступається за довжиною нижній, через що на фюзеляжі утворився своєрідний "горб".

Новини

Популярні теми форуму

analytics