Close button

Гастарбайтери скаржаться на роботодавців в Німеччині

Гастарбайтери скаржаться на роботодавців в Німеччині

Оскільки м 'ясна промисловість Німеччини перебуває під пильною увагою у світлі недавньої спалаху covid 19 на тлі поганих умов праці, сезонні робітники насмілюються висловлюватися про свій досвід, повідомляє DW.

Румунські робітники масово звертаються до Deutsche Welle (DW). Вони вважають, що їх кинули в біді в районі Гютерсло, Північна Рейн-Вестфалія, після спалаху коронавируса на скотобойне компанії Tönnies.

Після ряду звітів DW про погані умови праці та життя тимчасових працівників у м 'ясопереробній промисловості Німеччини вони хотіли описати свій досвід, включаючи низьку заробітну плату, загрози і експлуатацію на робочому місці.

Більшість опитаних працівників були найняті великим виробником м 'яса Tönnies або його дочірніми компаніями. Робочі звинуватили менеджерів в тому, що вони не вжили достатніх захисних заходів у зв 'язку з пандемією covid 19.

Субпідрядники розміщують оголошення про наймання сезонних робітників під час збору спаржи або полуниці у Німеччині або для постійної роботи на бойнях. Люди, що шукають роботу, зазвичай платять близько 100 євро, щоб скласти договір. Часто доводиться оплачувати транспортні витрати (240 євро за поїздку в обидва кінці на автобусі).

Оголошення обіцяють мінімальну заробітну плату в розмірі 9,35 євро / годину. Але працівників не попереджають про оплату за проживання та "непередбачених витрат". В деяких випадках, оплата видається готівкою, в обхід податкових органів Німеччини.

Незважаючи на це, деякі румунські робітники були задоволені заробітною платою, хоча у них було відчуття, що їх дурили за сумою оплати. Вони заробляють вдвічі більше, ніж в Румунії, і, Отже, мають більше можливостей для фінансової підтримки своїх сімей.

Не всі компанії піддавалися критиці, але є ті, на які скаржаться постійно. Однією з них є MGM, компанія, що належить бізнесменові Думітру mikulesku. Він також займається інвестиціями в нерухомість.

Mikulesku почав кар 'єру в області розведення свиней та птиці на півдні Румунії і перетворив її в маленьку імперію. Mikulesku володіє широкою мережею компаній, ЗМІ і навіть державних органів. Його звинувачують у просуванні друзів і родичів на офіційні посади.

Німецькі ЗМІ повідомляли про схеми скорочення заробітної плати в його компаніях і вимогах непомірно високу орендну плату.

Румунські громадяни будуть продовжувати приїжджати в Німеччину до тих пір, поки вони не зможуть знайти добре оплачувану роботу вдома. Більшість з них обрали би підписати контракт безпосередньо з німецькими компаніями.

Це може статися, якщо в Німеччині запустять давно назрілі реформи у м 'ясопереробній промисловості. Парламент Німеччини повинен обговорити відповідний законопроект після літніх канікул.

Новини

Популярні теми форуму

analytics