Close button

Як «не наслідити" в інтернеті

Як «не наслідити" в інтернеті

Серед месенджерів можливість повністю видалити дані листування є у Telegram, а деякий час назад там з'явився і секретний чат, повідомлення якого зникають через деякий час після прочитання, повідомляє 1prime.

"При цьому дуже важлива цифрова гігієна: якщо викладати на загальний огляд знімки з вечірок, це може привести до відмови потенційного роботодавця або прискорити втрату наявної роботи, особливо якщо викладати пости в робочий час. Вкрай небезпечно публікувати важливу інформацію про майбутні подорожі (можна стати жертвою пограбування). Також заборонено викладати знімки або скани документів - так можна втратити гроші і отримати на додачу чужі кредити на ваше ім'я", - зазначив Мясоєдов.

Для зменшення кількості даних, що надходять від користувача до Мережі, можна користуватися популярними методами - заклеювати камеру ноутбука і мікрофон, щоб уникнути витоку даних, користуватися перевіреними антивірусами, щоб не підхопити шпигунське ПЗ.

"Крім того, можна використовувати відразу кілька телефонів або комп'ютерів для пошуку різних даних і застосовувати приватні пошуковики, типу DuckDuckGo, при цьому відмовившись від популярних голосових помічників, які також збирають дані про користувача. Важливий момент - потрібно встановлювати тільки перевірені програми на телефон і уважно стежити за їх дозволами", - попереджає фахівець.
"На жаль, повністю видалити цифровий слід не представляється можливим. Навіть приватний режим перегляду дозволяє уникнути збереження історії, паролів і записів, блокує куки, тимчасові файли і автозаповнення форм, але він не робить людину повністю анонімною. Частину даних можна відстежити - вони залишаються у провайдера, якщо використовувати робочий Wi-Fi - у роботодавця, іноді самі сайти відстежують сторінки відвідування", - підсумував Мясоєдов.

Новини

Популярні теми форуму

analytics