Close button

Названо найнебезпечніший вид куріння

Названо найнебезпечніший вид куріння

Сигарети з більшою ймовірністю призводять до раку та інших видів захворювань, повідомляє РБК-Украина.

Вчені визначили шкоду куріння кальяну, сигарет і вейпа та їх вплив на розвиток онкології, а також інших небезпечних захворювань. Вони виявили, що вейпи і кальян так само, як і звичайні сигарети призводять до безсимптомному атеросклерозу, руйнуючи клітини епітелію судин. По всій видимості, це пов'язано з впливом отруйних речовин, що призводять до спазму.

Як повідомляється, вчені з США проводили дослідження видів куріння на тваринах. В результаті експерименту виявилося, що всі види куріння несуть небезпеку серцево-судинних хвороб. За статистикою, кальян збільшує ризик захворювань легенів на 218%, при цьому вейп - на 194%. Найнебезпечнішим видом куріння залишається паління сигарет, яке збільшує ризик хронічної обструктивної хвороби на 704%.

При цьому, даних щодо впливу на розвиток онкологічних хвороб істотно менше. Вчені визначили, що ризик появи раку у курців звичайних сигарет підвищується до 1210% в той час, як курці кальяну підвищують небезпеку розвитку онкологічних захворювань тільки на 122%. Щодо електронних сигарет, результатів поки недостатньо для того, щоб робити висновки.

На підставі цих результатів, вчені рекомендують, під час пандемії COVID-19, звернути особливу увагу на куріння і відмовитися від шкідливої звички.

Новини

Популярні теми форуму

analytics