Close button

5 способів побороти рутину

5 способів побороти рутину

Іноді люди відчувають, що вони застопорилися. Для деяких це почуття пов 'язано зі нудьгою. Щоденні звички стають буденними, а життя здається дуже передбачуваною, повідомляє BusInessinsider.

Для інших це почуття виникає в певній ситуації. Наприклад, робота, яку вони ненавидять, або відносини, в яких людина відчуває незадоволеність.

Існують кілька стратегій, які можуть допомогти вийти з глухого кута.

1. Визначення кількох шляхів виходу

Завжди існує багато різних рішень проблеми. Звичайно, не всі з них є хорошими. Потрібно продумати як можна більше ідей, навіть тих, які можуть бути поганими.

Створіть довгий список стратегій, які можуть допомогти уникнути поточної ситуації. Потрібно включити ідеї, які здаються жахливими і ті, які можуть здатися неможливими (принаймні, на даний момент). Мета полягає в тому, щоб створити достатньо довгий список. Він допоможе мозгу дізнатися, що існує багато варіантів.

2. Зміну розпорядку

Рутинні дії можуть бути корисні для розвитку добрих звичок. Наприклад, відвідування спортзалу кожен день. Але занадто багато одноманітних дій в житті може змусити людину відчувати себе роботом.

Необхідно вчиняти дії по-іншому. І мозок буде дивитися на речі під новим кутом. Це може спровокувати нові ідеї, розпалити пристрасть або спричинити більше енергії.

Це можуть бути не тільки величезні зміни. Більш дрібні теж можуть бути ефективними. Замість того щоб повечеряти після повернення додому з роботи, можна відправитися на прогулянку.

3. Як ввести завдання

Конкуренція - відмінний спосіб підлити масла у затухаюче вогонь. Зовсім не обов 'язково конкурувати з будь-ким ще. Замість цього ви можете створити персональний виклик.

Наприклад, можна поставити мету пробігти один кілометр, щоб дізнатися швидкість бігу.

4. Планування експериментів

Необязательно делать зміни, які будуть тривати вічно. Замість цього можна запланувати короткострокові експерименти.

Наприклад, можна перевірити, чи змушує носіння одягу іншого типу відчувати себе по-іншому. Якщо зміна гардеробу підвищує впевненість, потрібно дотримуватися нового вибору.

5. Зміна кола спілкування

Можна пошукати способи відновлення зв 'язку з людьми, з якими спілкування припинилося. Або можна знайти спосіб познайомитися з новими людьми.

Новини

Популярні теми форуму

analytics