Close button

Економіка Сінгапуру занурилася в рецесію

Економіка Сінгапуру занурилася в рецесію

Економіка Сінгапуру в останньому кварталі занурилася в рецесію, оскільки тривалий карантин завдала удару по підприємствах і роздрібним витратам, повідомляє BBC.

Економічне зростання у місті-державі скоротився на 41,2% порівняно з попереднім кварталом. Це найбільше скорочення за всю історію спостережень.

Влада прогнозує, що це буде найгірший спад в Сінгапурі з часів здобуття незалежності від Великобританії в 1965 році.

ВВП у другому кварталі скоротився на 12,6% за підсумками року.

Як одна з перших країн, що опублікували дані про зростання за період, коли багато країн перебували в стані ізоляції, цифри з Сінгапуру дають уявлення про те, яким чином триваюча пандемія може вплинути на економіку в усьому світі.

Більш низькі, ніж очікувалося, показники послідували за падінням ВВП в першому кварталі порівняно з аналогічним періодом минулого року на 2,2%. Спостерігається зниження на 10,6% порівняно з попереднім кварталом.

Дані з Сінгапуру здійснюють більший тиск на правлячу в країні партію народної дії, яка минулого тижня продемонструвала найнижчі результати на виборах з моменту здобуття незалежності 55 років тому.

Уряд вже пообіцяло 67 млрд дол. або майже 20% ВВП Сінгапуру, в вигляді заходів стимулювання для підтримки підприємств і домогосподарств.

Місто-держава вступив у другу фазу відновлення економіки 19 червня. Це дозволило більшості магазинів і ресторанів відновити свою діяльність, хоча правила соціального дистанціювання залишаються в силі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics