Close button

Відпочинок у Болгарії, ціни та особливості курортів

Відпочинок у Болгарії, ціни та особливості курортів

З 16 липня українці можуть вирушати на відпочинок у Болгарію. Не потрібні відпочивальникам довідка про ПЛР тесті на коронавірус і проходження 14 денної самоізоляції. Які особливості у болгарських курортів, які з них найпопулярніші і які ціни на путівки у 2020 році - читайте в нашому матеріалі, повідомляє 24 канал.

Болгарія - прекрасна країна для літнього відпочинку. Тут неймовірна природа, відмінні пляжі і смачна кухня. Більшість сімей вирушають у цю країну на безпечний відпочинок з дітьми, інформує 24 канал.

Курорти та готелі Болгарії починають приймати українців на відпочинок. Пляжі постійно прибирають, готелі дезінфікують і дотримуються всі карантинні правила. Що цікаво, шезлонги і парасольки на всіх пляжах Болгарії влітку 2020 року будуть безкоштовними.

Туристів вибирають Болгарію за м 'який клімат і Чорноморські пляжі. Тут майже завжди сонячно, Втім, практично ніколи не буває сильну спеку. Пляжний сезон у Болгарії досить тривалий: з травня по жовтень. На море завжди легкий морський бриз, температура не більше +30 градусів, температура води - +26.

Найпопулярніші курорти Болгарії

Балчик

Балчик - один із найпопулярніших болгарських курортів завдяки своїй дивовижну природу. Приємною особливістю Балчика можна вважати його бюджетні ціни, особливо якщо порівнювати з відомими болгарськими курортами. Зверніть увагу, що тут більш розмірений відпочинок, дискотек і клубів у цьому місті ви не знайдете.

nu9njhx6bd_big.jpg

В місті Балчик дуже спокійно

Незважаючи на те, що Балчик є третім за величиною портовим містом Болгарії (після Бургаса і Варни), в ньому є непогані піщані пляжі. Особливо туристи виділяють комплекс, який вже встиг стати популярним, - "новий пляж". Єдиний мінус цього пляжу - його розмір. У розпал літнього сезону, на ньому буває тісно.

Вулиці міста надзвичайно красиві. Родзинку курорту додають будинку місцевого населення - з Білого каменю з червоним дахом. Якщо ви хочете побачити Балчик у всій красі, радимо поглянути на нього з моря або з пагорба в самому початку міста.

Несебр

Несебр - один з найбільш відомих популярних курортів Болгарії. На відміну від сонячного берега і золотих Пісків тут є не тільки чудові пляжі, а й безліч визначних пам 'яток і красивих пейзажів.

y59fqekaxq_big.jpg

Несебр - популярний курортне місто серед туристів

Відпочинок в несебрі не з дешевих, адже цей курорт дуже популярний у туристів. Таке підвищення цін виправдовується хорошим історичним виглядом міста.

Частина пляжів повністю окультурені - з рятувальниками, міжнародною системою прапорів і парасольками та лежаками. Пляжі Несебра відрізняються різноманітністю. Ви зможете знайти і пляж з пологим дном для дітей, і місця, де глибина набирається досить швидко - для себе.

Золоті Піски

Золоті Піски - жемчужина узбережжя Болгарії. Сучасний відпочинок цього курорту приваблює українців надзвичайною широкої пляжною зоною. Мальовничі пейзажі і унікальна природа цього місця подарують вам незабутні відчуття. Довжина пляжної зони становить 3,5 км, в окремих місцях її ширина сягає 100 метрів. Дно пологе і Піщане, оптимально підходить для дітей. Місцевий пляж був нагороджений "блакитним прапором" за надзвичайну чистоту.

sgk8cx3rk6_big.jpg

Курорт золоті Піски в Болгарії

Середня літня температура повітря тут становить +27 градусів, а води - +23 градуси. Тут багато басейнів, тенісних кортів, спортзалів. Вдень на пляжі обов 'язково чергують рятувальники, є кабінки для переодягання, пункти надання медичної допомоги. Для дітей тут є численні атракціони і луна- парки, ігрові майданчики та центри дозвілля. Є можливість залишити дитину на кілька годин або навіть цілий день з вихователем.

Нічне життя курорту тут вирує. Відпочинок в золотих Пісках чудово доповнюють нічні бари і дискотеки, є безліч кафе і ресторанів. Нічне життя в золотих Пісках - одна з найбільш насичених на всьому Чорноморському узбережжі.

Сонячний берег

На сонячному березі 10 кілометрів широких піщаних пляжів тягнуться вздовж затоки в Чорному морі. Пологу вхід й дрібне тепле море біля берега ідеально підходить для сімейного відпочинку з маленьким дітьми. Південна і Північна частина пляжу отримала в 2015 році нагороду "блакитний прапор" за чистоту та безпеку навколишнього середовища.

8qej7f21wp_big.jpg

Сонячний берег в Болгарії

На курорті сонячний берег є така закономірність: чим ближче готель до гучного центру – тим ціни нижчі, а тихі околиці з новими сучасними будівлями дорожче. З сонячного берега можна поїхати також у різні міста Болгарії, відвідати історичні, природні та національні пам 'ятки країни.

Приміром, на північ від сонячного Берега за 15 кілометрів від Варни є середньовічний скельний монастир Аладжа, в Балчике - палац королеви Марії і красивий ботанічний сад.

Приморський

Приморський є одним з улюблених місць молоді. Недалеко від курорту розташований великий і відомий Міжнародний молодіжний центр з будинком культури та літнім театром, стадіоном, басейнами. Приморський є членом європейської організації екологічно чистих курортів "синій прапор".

6rnywx8c4e_big.jpg

Курортне місто Приморський в Болгарії

Обширний пляж курорту з дрібним золотистим піском, прибережна вода моря - Чистий і тепла, дно - Рівне, з плавним спуском. Місцевість, де розташовано курорт, покрита природним лісом, який одночасно є парком з численними алеями для прогулянок і зонами відпочинку.

На території Приморський є всі умови для активного дозвілля: тенісні корти, стадіон для футболу і легкої атлетики, майданчики для баскетболу, волейболу та гандболу, фітнес-зал, настільний теніс, басейн. Протягом дня проводяться анімаційні програми на пляжі. До послуг відпочиваючих - прокат водних велосипедів і мотоциклів. Ввечері працюють дискотеки.

Ціни на відпочинок у Болгарії

Ціни на путівки коливаються в залежності від ваших потреб. Якщо ви хочете їхати на автобусі, то ціна буде менше, а якщо летіти літаком - вище. Не меншу роль грає кількість зірок в готелі. Ціни на тризіркові готелі на 7 ночей за удвох, без харчування стартують від 8 тисяч гривень, з харчуванням доведеться заплатити приблизно 12 тисяч гривень.

Чотиризірковий готель на 6 ночей на двох з харчуванням коштує приблизно 13 тисяч гривень. За п 'ятизірковий готель доведеться викласти на кілька тисяч більше. Все залежить від лінії розташування та послуг.

Якщо ж ви плануєте самостійне подорож без туристичних агентств, то в Болгарії можете знайти великий вибір готелів, хостелів, квартир чи апартаментів.

7qnhoc2m1e_big.jpg

Українці мають можливість відправитися на відпочинок у Болгарію

Номер "Стандарт" з одну людину в день коштує від 1200 гривень, є душ, ванна, туалет, кондиціонер, телевізор. В ціну входить користування басейном на території готелю. Ціна на номер "Люкс" стартує від 1900 гривень. В номер входить ванна, туалет, меблі, двоспальне ліжко, сейф. З побутової техніки є телевізор, кондиціонер, холодильник, електрочайник. У більшості випадків у номерах "Люкс" гостям пропонують балкон з видом на море.

Апартаменти стоять на добу приблизно 1500 гривень з людини. Сюди входить стандартна комплектація. З технічних обладнань тут є пральна машина, кондиціонер, мікрохвильова піч, фен, праска, чайник. На території житлового комплексу може бути навіть басейн.

Як дістатися до Болгарії

Для відпочинку ви можете вибрати путівку, в ціну якої входить проживання, переліт, трансфер, харчування і т. Д. Якщо ж ви самостійно хочете вирушити на відпочинок, то Крім літака, можете вибрати автомобіль чи автобус. Одним з найбюджетніших варіантів проїзду є рейсовий автобус з Одеси до Варни.

Ціни на квитки починаються від 1300 гривень. Час у дорозі - 14-18 годин. З Дніпра до Варни квиток коштуватиме 1700 гривень. Чартерні рейси курсують з багатьох міст України: з Києва, Харкова, Львова, Полтави та інших.

Основний маршрут в Болгарію з України на автомобілі прокладається через Чернівці і Одесу. Приміром, з Києва в Болгарію на машині доведеться їхати 17 годин, із Запоріжжя - 21 годину, зі Львова - 15 годин.

Автор:Юлія turelyk

Новини

Популярні теми форуму

analytics