Close button

Індія знайшла країну для зберігання нафти

Індія знайшла країну для зберігання нафти

Індія має намір зберігати частину запасів своїй сирої нафти в США. Про це в понеділок повідомляє агентство прес траст оф Індіа (Пті) з посиланням на урядові джерела, повідомляє finanz.ru.

"Створення Індією нових власних сховищ стратегічних резервів нафти зажадає величезних витрат і забере кілька років, - заявили джерела. - оренда американських стратегічних сховищ для розміщення індійської нафти спричинить невеликі витрати".

За їхніми словами, нафта, робота, яку зберігають в США, може використовуватися Індією для власних потреб і для продажу на світовому ринку в разі зростання світових цін. Однак у разі падіння вартості цієї сировини країна потерпить збитки.

"У такій ситуації може постраждати наша енергетична безпека. Індія не зможе отримати негайний доступ до своєї нафти у США, її доставка займе один місяць ", - визнали джерела.

Вашингтон і Нью-Делі 17 липня підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає надання американською стороною ноу-хау для створення індійських стратегічних нафтових запасів, а також оренду Індією підземних резервуарів для зберігання нафти в штатах Техас і Луїзіана.

США мають у своєму розпорядженні найбільшими в світі сховищами стратегічних запасів нафти місткістю 714 млн барелів. Нафтові запаси Індії зараз становлять 5,3 млн тонн і розміщуються в сховищах на східному і західному узбережжях країни. За планом індійського уряду, обсяг національних нафтових запасів має бути збільшений до 6,5 млн тонн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics