Close button

ВПС Ізраїлю атакували Дамаск

ВПС Ізраїлю атакували Дамаск

Ізраїль двічі атакував позиції проіранських збройних формувань у південних районах Дамаска. Про це повідомив у вівторок саудівський телеканал Al Hadath. За його інформацією, в нічній атаці брали участь вертольоти ізраїльських ВПС, які завдали ударів по командному пункту шиїтських загонів "Хезболлах", які воюють на боці сирійської армії, повідомляє ТАСС.

Вертольоти підключилися до операції після ракетного обстрілу передміст Ель-Кісва і Сахна, де зосереджені табори проіранських сил і склади зі зброєю. Як стверджує телеканал, серед шиїтських бійців та іранських військових радників є загиблі і поранені. Напад був зроблений Ізраїлем з боку окупованих Голанських висот.

Раніше командування ЗС арабської республіки повідомило, що засоби протиповітряної оборони відбили ізраїльську ракетну атаку на південні околиці Дамаска. У переданому агентством SANA комюніке вказувалося, що в результаті нападу противника отримали поранення сім сирійських солдатів, є також матеріальні втрати. "Ізраїль завдав серію ракетних ударів по південних районах Дамаска, - зазначалося в документі. - Сирійські зенітники вразили більшість ракет, перш ніж вони досягли наземних цілей".

Як вказав телеканал Al Hadath, ізраїльська атака переслідувала мету запобігти підготовлюваній збройній вилазці "Хезболлах" з сирійської території. У прес-службі Армії оборони Ізраїлю відмовилися коментувати повідомлення про ракетний удар в районі Дамаска.

24 червня ізраїльські ВПС здійснили напад на позиції сирійських військ і шиїтських формувань в Сальмії і Ес-Суббурі на схід від провінційного центру Хама (220 км від Дамаска). Ударів зазнали армійські позиції в районі міста Сальхад у південній провінції Ес-Сувейда. У результаті загинули двоє солдатів і ще четверо отримали поранення. Літаки завдавали ударів по наземних цілях, перебуваючи в небі на схід і північний схід від Пальміри. Ракети випустили також по військових об 'єктах у провінції Дейр-ез-Зор і оазисі Ес-Сухна. Відомостей про загиблих або отримали поранення військовослужбовців не надходило.

Новини

Популярні теми форуму

analytics