Close button

Палата представників США схвалила розширення санкцій щодо "Північного потоку-2"

Палата представників США схвалила розширення санкцій щодо "Північного потоку-2"

Палата представників США схвалила поправку, яка передбачає нові санкції щодо компаній, які допомагають Росії завершити будівництво спірного газопроводу "Північний потік-2" до Німеччини, повідомляє Украинская правда.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RFE/RL.

Палата представників схвалила поправку до оборонного бюджету країни 20 липня.

Проект оборонного бюджету ще має бути схвалений Сенатом і підписаний президентом Дональдом Трампом, перш ніж нові санкції стануть законом.

Поправка спрямована на посилення вже діючих обмежень щодо іноземних громадян і компаній, які сприяють продажу, оренді або наданню суден для укладання труб, призначених для будівництва російських трубопроводів.

Раніше ЄС висловив стурбованість намірами США розширити санкції щодо компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Свій протест висловили окремо Німеччина та Австрія.

Росія прагне завершити будівництво проекту "Північний потік-2", який має транспортувати газ до Європи дном Балтійського моря. Газопровід готовий на 90%.

Європейські судна, що прокладають трубопровід, припинили роботу в грудні після першого раунду американських санкцій, які конкретно були спрямовані на їхню діяльність.

Санкції вищого рівня - чи зупинить новий блок США добудову Nord Stream-2.

Новини

Популярні теми форуму

analytics