Close button

Зеленський відповів на петицію про заборону введення 5G

Зеленський відповів на петицію про заборону введення 5G

Президент Володимир Зеленський зазначив, що 5G не шкодить здоров 'ю при дотриманні допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот, однак закликав прем' єр-міністра і голову профільної комісії також відреагувати на петицію про заборону 5G, повідомляє Украинская правда.

Джерело: відповідь президента на електронну петицію № 22/092038-еп "Заборонити впровадження 5G через вкрай негативний його вплив на здоров 'я!", яку підтримали 25 638 громадян

Деталі: Зеленський зазначає, що Міжнародна комісія із захисту від неіонізуючих випромінювань (ICNIRP) з 1973 вивчає вплив електромагнітних полів на здоров 'я людей, в 1999 році вона розробила рекомендації до встановлення граничних норм впливу електромагнітних полів на населення, які оновила в 2020 році.

Рада Європи також підготувала рекомендації 1999/519/EC щодо гранично допустимого рівня електромагнітного випромінювання в діапазоні частот до 300 ГГц, в рамках якого застосовуються всі відомі радіотехнології, включаючи 3G, 4G, 5G, Wi-Fi, Bluetooth, супутниковий і радіорелейний зв 'язок.

Основними радіочастотними діапазонами для 5G в Європі і світі визначені діапазони частот 700 МГц і 3400-3800 МГц. Планується також задіяти більш високочастотні діапазони, що дозволить передавати великі обсяги даних з мінімальними затримками (одна з переваг 5G).

Встановлено гранично допустимий рівень електромагнітного випромінювання для радіотехнічних об 'єктів, що працюють в діапазонах дуже високих, ультрависоких, надвисоких і дуже високих частот, а саме в діапазоні частот (хвиль) від 30 МГц до 300 ГГц, зазначив Зеленський.

Європейський парламент підкреслює, що при виконанні рекомендацій щодо допустимого рівня електромагнітного випромінювання для радіочастот 5G не несе шкоди людському здоров 'ю.

ICNIRP також вказує, що при дотриманні встановленого допустимого рівня електромагнітного випромінювання відсутня шкода здоров 'ю людини від впливу електромагнітних хвиль від 100 кГц до 300 ГГц незалежно від радіотехнології. Немає шкоди для електричної активності мозку, нейроендокринної системи, серцево-судинної системи, нервової системи, терморегуляції, імунної системи, крові і немає впливу на можливий розвиток онкологічних захворювань.

Всесвітня організація охорони здоров 'я зазначає, що після багатьох проведених досліджень не було виявлено шкідливого впливу на здоров' я бездротових радіотехнологій, у тому числі від 2G, 3G, 4G і 5G. Висновки ґрунтуються на дослідженнях, проведених у всьому радіочастотному спектрі .

ВООЗ у 1996 році створила Міжнародний проект електромагнітного випромінювання (ЄМВ), зокрема, для оцінки можливих наслідків електромагнітного випромінювання на здоров 'я в частотному діапазоні від 0 до 300 ГГц.

Пряма промова Зеленського: "Велика кількість наукових знань про електромагнітні поля свідчить про безпідставність твердження про сприяння мобільних технологій перенесенню хвороб. Міжнародні організації, що займаються проблемами здоров 'я людини, констатують безпідставність таких припущень і щодо 5G (інформація ICNIRP, ВООЗ).

Відсутні будь-які докази, що підтверджують сприяння 5G в поширенні COVID-19 або будь-якої іншої хвороби або інфекції. На момент появи COVID-19 більшість країн не мали і в даний час не має мереж 5G. Отже, вони навіть теоретично не могли сприяти поширенню COVID-19 ".

Указ президента України від 17.05.2019 доручав Кабінету міністрів розробити за участю Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв 'язку та інформатизації, інших зацікавлених державних органів і затвердити план заходів на 2019-2020 роки щодо впровадження в Україні в 2020 році системи рухомого (мобільного) зв' язку п 'ятого покоління.

На сьогодні такий план не затверджено.

"Враховуючи зазначене я звернувся до прем 'єр-міністра України та голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв' язку та інформатизації, з пропозицією забезпечити ґрунтовне опрацювання цієї петиції, вжити заходів, спрямованих на комплексне вирішення порушеного питання, та інформувати населення нашої країни про вплив мобільних технологій (4G, 5G) на здоров 'я людей".

Новини

Популярні теми форуму

analytics