Close button

П'ять ідей облаштування балкона

П'ять ідей облаштування балкона

Балкон або лоджія часто використовується тільки для сушіння білизни та хаотичного зберігання речей, які «нам колись знадобляться». Розповідаємо, як зробити балкон стильним і затишним місцем у квартирі, де приємно проводити час.

В першу чергу, розберіть мотлох, що накопичився. Не питайте, куди це все подіти. Якщо одинока лижна палиця не придалася в останні п'ятнадцять років, скільки шансів за те, що це трапиться в нинішньому році?

Після того, як ви звільнили простір, оцініть стан балкона. Можливо, доведеться зробити косметичний ремонт і освіжити оздоблення. Обирайте світлі тони - вони візуально розширять простір.

Ідея 1. Облаштовуємо маленький балкон для зберігання речей

Думка про те, щоб використовувати балконний простір як місце зберігання, не завжди погана. Важливо, щоб воно було практичним і акуратним, і при потребі будь-яка річ знаходилася відразу, а не після багаторазового переривання єдиного величезного ящика "для потрібних дрібниць".

Для цього у бічних стін балкона робимо шафки з полицями і ящиками. При плануванні шаф потрібно врахувати, що саме там буде зберігатися. Від цього залежить, будуть полиці відкритими або закритими і їх розмір.

При потребі на стінах закріплюємо гачки, на яких висітимуть інструменти (наприклад, ножівка).

Ідея 2. Перетворюємо балкон або лоджію на оранжерею

Облагородити балкон допоможуть рослини. При створенні зимового саду у бічних стін розміщуємо стелажі. Великим екземплярам знайдеться місце на підлозі та спеціальних підставках.

23czcr9rw7_big.jpg

Горщики або контейнери з рослинами розставляємо на підвіконні. Ампельні форми вішаємо в спеціальних кашпо. Каскад яскравих квіток бегонії або сурфінії - прекрасна прикраса балкона.

Для захисту від сонця вішаємо жалюзі або римські штори. На зиму навпаки потрібно передбачити додаткове освітлення фітолампами.

Ідея 3. Робочий кабінет на свіжому повітрі

Неможливо уявити робочий кабінет без столу і стільця. Тому, попередньо зробивши обмір куточка, в якому ви хочете влаштувати робоче місце, вирушайте на пошуки столу відповідного розміру. Чим менше буде зазор між стінами та столом, тим краще. Можливо, доведеться виготовити стіл на замовлення або зовсім обійтися підвісною або відкидною стільницею.

vltwkwhqni_big.jpg

Над столом вішаємо полиці для книг або інших потрібних речей. Там же можна розмістити декор, пам'ятні дрібнички.

Зимовими вечорами для роботи необхідне хороше освітлення. Краще додати до верхнього освітлення настінний або настільний рухливий світильник.

Ідея 4. Лайфхак для зони відпочинку

Зона відпочинку - простір для польоту фантазії, обмежений тільки шириною балконних дверей і розмірами самого балкона.

  • Поставте маленький столик, пару крісел-мішків, живу пальму або монстеру. Декор у вигляді яскравих акцентів зробить дизайн балкона або лоджії завершеним.
  • Широке підвіконня у вигляді барної стійки, пара високих табуретів - тут буде кльово випити келих вина, милуючись вогнями нічного міста після важкого робочого тижня.
  • Підвісне плетене крісло-кокон. Якщо трохи погойдатися в ньому c закритими очима, можна уявити себе на лоні природи. Повному зануренню допоможе відповідний трек в навушниках.

frrdh2jh82_big.jpg

  • Вінтажний ліхтар створить романтичний настрій.
  • Електрокамін з реалістичним полум'ям не тільки нестандартно прикрасить балкон, але і зігріє взимку.

khkmtx6hfr_big.jpg

Ідея 5. Що робити, якщо у вас не засклений балкон? Кав'ярня просто неба

Якщо це можливо, краще все-таки посклити балкон, щоб не залежати від погоди та сезону. Але і для відкритих балконів є цікаве рішення. Нехай ненадовго, тільки на літні місяці, балкон може перетворитися в атмосферну відкриту кав'ярню.

При облаштуванні відкритого балкона особливо важливо підбирати легкі мобільні меблі, що швидко складаються або забираються в разі негоди. Це може бути невеликий кавовий столик і пара складних стільців з м'якими подушками.

Із зовнішнього боку балкона розміщуємо в спеціальних контейнерах петунії або мікси герані з ряболистим колеусом, на підвіконні - ящики з запашними травами або горщики з сукулентами.

3pcqn4iuph_big.jpg

Повністю зануритися в атмосферу кав'ярні допоможе крейдяна дошка для меню на стіні. Цікаві дошки з LED підсвічуванням пропонують на prom.ua. Останній штрих - свічки та гірлянди.

Висновок

При облаштуванні балкона можна поєднувати різний функціонал. І навіть маленький розмір цьому не завадить. Наприклад, в тахті для відпочинку - помістити шухлядки для зберігання, в стіну - вмонтувати робочий стіл. Вийде місце зберігання + зона відпочинку + робочий кабінет.

ows_ugxpbe_big.jpg

Надихнувшись переглядом фото та ідеями зі статті, приєднавши фантазію, балкон нескладно перетворити в улюблене місце у квартирі.

Новини

Популярні теми форуму

analytics