Close button

Автобус із заручниками в Луцьку штурмували вже після затримання терориста

Автобус із заручниками в Луцьку штурмували вже після затримання терориста

У соцмережах оприлюднили ще одне відео затримання Максима Кривоша, який 21 липня захопив автобус у Луцьку. На ньому видно, що затримання Кривоша й звільнення заручників сталося ще до того, як почався штурм автобуса, повідомляє Украинская правда.

Джерело: Hromadske, відео з місця події

Деталі: На відео з цим ракурсом видно, що Кривош виходить із піднятими руками з автобуса й чекає, поки його затримають.

Після цього з автобуса по одному виходять люди, які там перебували.

У цей час збоку під’їжджає бронетранспортер, а незабаром чути, як вибухає світлошумова граната.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що зловмисник вийшов із автобуса після того, як із ним домовилися представники влади. Кривоша затримали бійці Служби безпеки.

Вибух у МВС назвали "відволікаючим маневром".

Знайти більше: Терорист у Луцьку. Хто взяв у заручники пасажирів маршрутки і як їх звільняли

Передісторія:

  • 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив заручників в автобусі. Він подзвонив у поліцію і представився ім'ям Максим Плохой. Згодом з'ясувалося, що його справжнє ім’я – Максим Кривош.
  • В області ввели оперативний план "Заручник", а центр міста перекрили. На місце події вилетів міністр Арсен Аваков, а президент Володимир Зеленський заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.
  • Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом захоплення заручників у Луцьку, а СБУ – за статтею про "терористичний акт".
  • Ввечері Кривош випустив із автобуса трьох людей: літню жінку, підлітка й вагітну жінку. У Зеленського сказали, що цьому сприяла розмова президента з терористом.
  • Зеленський виконав вимогу Кривоша: опублікував відео зі словами "Фільм "Земляни" 2005 року дивитися всім". Після звільнення заручників і затримання чоловіка відео зникло зі сторінки Зеленського.
  • Близько 22:00 правоохоронці штурмували автобус. Зловмисника затримали, усіх заручників звільнили. Загалом їх виявилося 13.
  • На брифінгу за підсумками звільнення заручників і затримання Кривоша повідомили, що зловмисник готувався до цієї операції та мав спільників. Кількох із них уже затримали.

Новини

Популярні теми форуму

analytics