Close button

Вчені з'ясували як собаки реагують на голос господаря

Вчені з'ясували як собаки реагують на голос господаря

Вчені довели, що собаки реагують в першу чергу на інтонацію господаря, а вже потім на сенс слова, на яке взагалі можуть не звертати уваги, повідомляє Страна.ua.

Тварини однаково реагували на абсолютно різні - як знайомі, так і незнайомі слова, сказані різним тоном. Про це повідомляє Scientific Reports.

У 2016 році вчені з Будапештського університету під керівництвом Ганни Габор за допомогою ФМРТ довели, що ліва півкуля мозку собак включається, незалежно від того, яку інтонацію використовує господар. Реакцію на інтонацію включає як раз права частина мозку.

Щоб підтвердити припущення, дослідники взяли 12 собак і поклали їх у сканер на вісім хвилин. Весь цей час тваринам включали запис відомих їм команд і слів, з яких три слова господарі зазвичай використовують для похвали і три незв'язних слова. Всі слова були промовлені в похвальній і нейтральній інтонації.

Кожне слово включали кілька разів. Аналіз показав, що за обробку інтонації відповідає відділ мозку, що бере участь в обробці звукових сигналів. Активність його знижувалася у відповідь після повторення слова, але залежала тільки від інтонації, а не від сенсу слова.

Новини

Популярні теми форуму

analytics