Close button

Антоненку і Кузьменко вручили обвинувальні акти, захист Дугар відмовився

Антоненку і Кузьменко вручили обвинувальні акти, захист Дугар відмовився

Підозрюваним у організації вбивства журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко вручили у вівторок обвинувальні акти, адвокати ще однієї підозрюваної Яни Дугар відмовилися його отримувати, повідомляє Украинская правда.

Джерела: адвокат Кузьменко Тарас Безпалий у коментарі УП, адвокат Станіслав Кулик в коментарі УП, адвокат Яни Дугар Віталій Коломієць у Facebook.

Пряма мова Безпалого: "Обвинувальний акт сьогодні о 14:30 отримали. Вручення обвинувального акту – це право прокурора, фактично він зазначає про те, що вже все зібрано, все відкрито, все отримано, мається на увазі, по доказах.

Ми обвинувальний акт, на відміну від адвокатів Яни Дугарь, отримали. Я вважаю, що ми, я і Юлія Кузьменко, готові піти в суд і в судді вже доводити непричетність Юлії Кузьменко до вчинення злочину, до вбивства Павла Шеремета.

Відповідьно, всю тактику захисту будемо реалізовувати під час розгляду справи по суті в Шевченківському районному суді".

Деталі: адвокат Антоненка Кулик також повідомив, що у вівторок його підзахисному вручено обвинувальний акт. Раніше адвокат Яни Дугар Віталій Коломієць написав, що захист відмовився отримувати обвинувальний акт, оскільки не було відкрито всіх оригінальних експертиз та інших матеріалів.

Читайте також: "Я не знаюсь на вибухівці. Я музикант". Андрій Антоненко та його захист відповідають на питання УП

Вбивство Шеремета. Що відбувається зі справою, відкриті питання та відповіді

Робота над помилками і незняті питання. Що означає нова версія слідства у справі Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинуввід вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваниху вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.
  • 22 травня слідство у справі ймовірних виконавців вбивства було завершене. Пізніше їхнім захисникам обмежили час для ознайомлення зі справою до 14 серпня. Розслідування щодо замовників виокремлене в іншу справу і триває.
  • Речник МВС в особистій переписці, опублікованій у мережі, натякнув, що до вбивства Шеремета може бути причетне СБУ.
  • Усі затримані заперечують свою причетність до злочину та вважають переслідування політичним. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics