Close button

Страховка від коронавірусу для туристів: подробиці

Страховка від коронавірусу для туристів: подробиці

The Page довідалося, скільки коштує туристична страховка від коронавірусу, що входить у пакет і як компанії оплачуватимуть лікування в разі захворювання на COVID-19 під час відпустки за кордоном, повідомляє The Page.

Які бувають туристичні страховки від коронавірусу

Туристичні країни відкрили кордони, і багато українців зібралися у відпустку. Цього року до звичних документів для виїзду за кордон додалися папери щодо коронавірусу. Щоб убезпечити себе, до негативного тесту потрібно додати страховий поліс. До медичної страховки для туристів страхові компанії внесли пункт про COVID-19. Зазвичай страхують на €30 тис., але у разі захворювання на коронавірус умови в усіх різні.

Де продають страховки від COVID-19

The Page вивчило стандартні пропозиції. Ми розглядали звичайний (неактивний) двотижневий відпочинок за кордоном у популярних серед українців країнах — Туреччині, Хорватії, Болгарії. Ось якими є пропозиції:

  • ARX

Тут можна купити три види страховки: класичну, оптимальну й преміальну. Усі на €30 тис. Якщо у відпустці захворієте на COVID-19, то на лікування цієї хвороби піде половина суми, тобто €15 тис. Якщо буде різниця, то покривати її доведеться самостійно. Класичний пакет передбачає страхування у чітко визначені дати. Оптимальний пакет оплачує лікування в разі вимушеної затримки за кордоном, наприклад, якщо людина потрапляє до лікарні й не може виїхати додому вчасно. У преміальному пакеті маса додаткових бонусів: виплата в разі затримки рейсу, багажу та втрати документів, послуги адвоката, доставлення до місця ночівлі в разі поломки автомобіля (якщо їдете за кордон своїм транспортом), оплата квитка в разі, коли необхідний приїзд родичів.

Поліс на сім'ю з трьох осіб (двоє дорослих і дитина) на два тижні обійдеться у 1198 грн (класичний), 1765 грн (оптимальний), 2079 грн (преміальний). Правда, тут зазначили, що в Європі день під апаратом ШВЛ може коштувати до €1000, тому, щоб підстрахуватися, можна оформити поліс на €50 тис. — у такому разі на лікування коронавірусу можна буде витратити €25 тис. Тоді ціни будуть такими: 1797 грн (класичний), 2374 грн (оптимальний), 2686 грн (преміальний). Оформити страховку можна онлайн.

  • УСГ

До звичайної туристичної страховки на €30 тис. тут додали коронавірус і усі пандемічні хвороби з лімітом €1 тис. Консультанти говорять, що цієї суми буде достатньо, щоб зробити тест і встановити діагноз. Поліс на два тижні обійдеться у 222 грн для дорослого і 332 грн для дитини віком від 1 до 8 років. Страховку простіше оформити онлайн, а потім роздрукувати.

  • «Княжа»

Тут також стандартний пакет на €30 тис. Оплачуються консультація лікаря, виклик швидкої допомоги, медикаменти, перебування в стаціонарі. У разі захворювання на коронавірус виділять лише €1 тис. — ця сума є суворо обмеженою. До слова, за стоматолога заплатять лише €100. Вартість на 14 днів на одну людину — 360 грн (країни Європи), 727 грн (Туреччина).

  • «Універсальна»

До туристичної страховки на €30 тис. додали €5 тис. на випадок захворювання на коронавірус. Оплачуються послуги доктора, виклик швидкої допомоги, стаціонар. Однак в разі захворювання на COVID-19 виплатять не більш як €5 тис. — різницю доведеться покрити самостійно. Ще один момент: якщо в разі підозри на коронавірус тест виявиться негативним (тобто якщо коронавірусу немає), страхова компанія за нього не заплатить. Ціна страховки на два тижні: 278 грн (країни Європи), 222 грн (Туреччина) на людину.

Є ще премуім-пакет: ті ж €30 тис. плюс €8 тис. на COVID-19. У такому разі ціна становитиме 426 грн (країни Європи) і 384 грн (Туреччина).

  1. PZU

Тут продають стандартну туристичну медичну страховку на €30 тис., куди входять діагностика та лікування. Сюди ж додають пункт і щодо коронавірусу: у разі захворювання оплачують лікування на €3 тис. протягом 30 днів. Поліс на одну людину на два тижні коштує 430 грн (наприклад, до Хорватії) і 710 грн (до Туреччини та чомусь до Болгарії). Оформляти краще в офісі. Кажуть, що вся процедура триватиме хвилин п'ять.

  • «Арсенал Страхування»

Страховка на €30 тис., причому кошти виділяють на всі хвороби, включно з COVID-19. Вартість страховки на 14 днів — 240 грн (країни Європи), 360 грн (Туреччина) на одну особу. Оформити можна онлайн, потім самостійно роздрукувати договір.

  • Uniqa

Тут страхують на €30 тис. і включають в пакет зокрема й коронавірус. Покривають діагностику захворювань і лікування. Якщо доктор призначив тест на COVID-19, його у будь-якому разі оплатять, навіть якщо коронавірус у підсумку не підтвердиться. Страховка включає консультацію, обстеження, аналізи, медикаменти, виклик швидкої допомоги, госпіталізацію. Ціна страховки на два тижні — 530 грн (країни Європи і Туреччина) на одну людину. Можна оформити онлайн, але рекомендують під'їхати до офісу й забрати договір, оскільки були випадки, коли на кордоні вимагали документи з печаткою.

Яна Панюшкіна

Новини

Популярні теми форуму

analytics