Close button

Варикоз - основні принципи психосоматики

Варикоз - основні принципи психосоматики

Проблеми зі здоров'я прямо пов'язані з психічним станом людини і її настроєм. Цими питаннями займається психосоматика – напрям в медицині та психології, який вивчає вплив психологічних чинників на виникнення і перебіг захворювань, повідомляє Сегодня.

Багатьох людей хвилює варикоз, а виявляється вся справа в ненависній роботі, розповідає психолог Олена Вайс. На своїй сторінці в Instagram вона пояснила, що необхідно зробити людям, які страждають на розширення вен.

Основними причинами виникнення варикозу є незадоволеність своєю справою, нереалізованість і як наслідок відчуття несвободи, замкнутості, каже експерт.

При цьому Олена пояснила, чому вени збільшуються найчастіше саме на ногах.

Якщо варикоз не лікувати, то буде потрібна операція.

"Коли ми відчуваємо, що робимо щось через силу, тіло намагається зникнути, притиснутися до землі і чекати, поки обставини зміняться. Тому вени збільшуються найчастіше на ногах. До всього іншого додається постійне придушення в собі негативних емоцій і самопереконання себе в тому, що "все добре", – розповіла психолог.

Але, якщо тіло дає знак і противиться, значить необхідно терміново змінювати рід діяльності, запевняє Вайс.

"Прислухайтеся до свого серця, згадайте свої дитячі захоплення і пригнічені таланти – можливо, саме вони подарують вам відчуття легкості і свободи, і ви перестанете притискатися до землі, а злетите над нею", – підсумувала експерт.

Ганна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics