Close button

4G в метрополітені запустили ще на 7 станціях

4G в метрополітені запустили ще на 7 станціях

Мобільні оператори «великої трійки» запустили 4G ще на семи станціях столичної підземки та в тунелях між ними, повідомляє НВ.

Про це йдеться в повідомленні оператора Vodafone Україна 31 серпня.

Повідомляється, що інтернет з'явився на центральних станціях Хрещатик, Площа Льва Толстого, Палац спорту і Олімпійська, а також на станціях Кловська і Печерська.

Відзначається, що за станом на 31 серпня з 46 підземних станцій Київського метрополітену 4G працює на 22 станціях.

Розширення 4G мережі в метро відбувається поетапно. Оператори планують запустити швидкісний інтернет на інших станціях до кінця 2020 року.

Зараз Київстар, Vodafone Україна і lifecell для роботи 4G в метро використовують частоти в двох діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц. Відзначається, що це дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету. Запуск 4G відбувається на обладнанні китайської Huawei.

На попередньому етапі оператори запустили 4G на шести станціях київського метро , серед яких Університет, Театральна, Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності і Золоті Ворота.

Нагадаємо, що запуск 4G на станціях Київського метрополітену став можливим після того, як на засіданні 12 березня Київрада ухвалила рішення про плату за доступ до інфраструктури міста. Після цього між містом і мобільними операторами «великої трійки» був підписаний новий договір доступу.

Сумарно мобільні оператори планують інвестувати в запуск 4G-зв'язку в київському метро $ 20 млн .

Люба Балашова

Новини

Популярні теми форуму

analytics