Close button

5 головних помилок чоловіків у стосунках

5 головних помилок чоловіків у стосунках

Щоб стосунки були гармонійними і приносили щастя двом, важливо не допускати помилок, які можуть зруйнувати ваш союз. Психолог Олександр Шахов на своїй сторінці в Instagram назвав п'ять найпоширеніших помилок у стосунках, які допускають чоловіки, повідомляє Сегодня.

За його словами, в більшості випадків, головним каменем спотикання у стосунках є те, що жінка просто не відчуває себе поруч зі своїм чоловіком в безпеці.

П'ять головних помилок чоловіків у стосунках

1. Порушувати обіцянки

У цьому випадку жінка не може покладатися на чоловіка, відчуває, що він може в будь-який момент її підвести. Це викликає тривогу, ніби чекаєш удару в спину кожну секунду. Тривога накопичується, виливається в претензії, скандали, істерики.

"Чоловіки, візьміть за правило: сказав-зробив. Не змогли зробити – поясніть чому. Не мовчіть", – радить експерт.

2. Нехтувати жінкою

Не рахуватися з думкою жінки, робити все тільки так, як хочеться чоловікові, проявляти неповагу в суспільстві за типом "так це ж баби" – дискваліфікація як чоловіка.

"Глумитися над тими, хто тобі довірився – це низько. Сюди ж відноситься бажання в ліжку задовольнити тільки себе і не звертати уваги на потреби жінки", – зазначив психолог.

3. Уникати відповідальності

Чоловік – це той, хто бере на себе відповідальність, каже Шахов. Вони вирішують проблему, а не шукають винних, не ниють і не скаржаться. Чоловік бере і вирішує проблему, хто б її не створив. Вирішує мовчки, точно, чітко. Така людина, за словами психолога, викликає повагу.

4. Не прояснювати неясне

Коли чоловік бачить, що з його жінкою щось відбувається (вона образилася, злиться або ігнорує), він вважає за краще втекти, засунути голову в пісок і вдавати, що все нормально.

"Мені зрозуміло, що нас не вчили, як вирішувати такі ситуації. Зазвичай ми ігноруємо або нападаємо, сердимося. Але жодна з цих стратегій не приводить до вирішення проблеми, а тільки її посилює", – пояснює психолог.

5. Залишати без підтримки

Якщо жінка попросила допомогти їй у складній ситуації, але чоловік не подбав про неї і не підтримав, довіра до такого чоловіка буде стрімко зникати, запевняє експерт. Адже кожній жінці хочеться спертися на сильне плече свого чоловіка.

"Не втрачайте довіру люблячої жінки, повернути її буде дуже складно. Дуже", – підсумував Шахов.

Ганна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics