Close button

США можуть ввести санкції проти Білорусі

США можуть ввести санкції проти Білорусі

Сполучені Штати обговорюють зі своїми партнерами можливість введення нових санкцій проти білоруських чиновників, повідомляє пресслужба Держдепартаменту США, держсекретар США Майк Помпео, повідомляє Украинская правда.

"Сполучені Штати в координації з нашими партнерами і союзниками розглядають додаткові адресні санкції для підвищення відповідальності тих, хто причетний до порушень прав людини і репресій в Білорусі.

Ми нагадуємо білоруській владі про їхню відповідальність за забезпечення безпеки пані Калесниковій і всіх несправедливо затриманих".

США закликають білоруську владу припинити насильство по відношенню до власного народу, звільнити всіх затриманих, в тому числі громадянина США Віталія Шклярова, і вступити в конструктивний діалог зі представниками білоруського суспільства.

У США стурбовані інформацією про примусову висилку членів Координаційної ради Білорусі через кордон України.

Що було раніше: Вранці 8 вересня Державний прикордонкомітет Білорусі повідомив, що член Координаційної ради Марія Колесникова разом з Іваном Кравцовим і Антоном Родненковим поїхали в Україну.

Білоруські прикордонники підтвердили затримання Колесникової на кордоні, а от Антон Родненков та Іван Кравцов потрапили до України.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що члени Координаційної ради Білорусі Антон Родненков та Іван Кравцов не добровільно виїхали в Україну – їх видворили з Білорусі.

Deeply troubled by reports of the abduction and attempted forced expulsion of opposition leaders in Belarus. We call on Belarusian authorities to cease violence against peaceful protesters and release all those unjustly detained, including U.S. citizen Vitali Shkliarov.— Secretary Pompeo (@SecPompeo) September 8, 2020

Передісторія:

  • 9 серпня після виборів президента Білорусі у країні розпочалися протести. Незгодні із "перемогою" Олександра Лукашенка вийшли на протести та почали страйкувати.
  • Щоб розганяти мітинги ОМОН застосував силу, повідомлялось також про жорстокі побиття та зниклих безвісти людей. Міліція використовувала гумові кулі, водомети та сльозогінний газ.
  • Європейський Союз та інші держави вже оголосили, що не визнають результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80%, а його опонентка Світлана Тихановська – 10%.
  • Опозиція сформувала Координаційну раду і вимагає перевиборів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics