Close button

Хасиди в Умані: Ізраїль направить своїх поліцейських

Хасиди в Умані: Ізраїль направить своїх поліцейських

Уряд Ізраїлю направить представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування паломників-хасидів в Умані, повідомляє Сегодня.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у Facebook.

Він уточнив, що 8 вересня Ізраїль підтвердив МЗС України готовність направити шість поліцейських в Умань на час святкування Рош га-Шана.

"Вчора обговорили питання взаємодії центральної і місцевої влади під час святкування Рош га-Шана в Умані, а сьогодні уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направити 6 представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування громадян держави Ізраїль в Умані" , – розповів Єнін.

За його словами, раніше Національна поліція України надіслала Ізраїлю відповідний запит.

Нагадаємо, в нинішньому році на святкування єврейського Нового року Рош га-Шана в Умань приїдуть близько трьох тисяч паломників-хасидів. У зв'язку з цим міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що всі паломники пройдуть тест на COVID-19, а підрозділи МВС забезпечать правопорядок і безпеку на вулицях Умані.

Ми також повідомляли, що серед хасидів, які вже приїхали в Умань, виявили шістьох людей з коронавірусом, і з'ясувалося, що паломники контактували з багатьма людьми.

Юлія Безпечна

Новини

Популярні теми форуму

analytics