Close button

Як вилікувати прищі: саліцилова кислота та бензоїл

Як вилікувати прищі: саліцилова кислота та бензоїл

Саліцилову кислоту та бензоїл пероксид використовують для боротьби проти прищів. Крім того, ними можна лікуватися без спеціального рецепта від лікаря. Про відмінності цих припаратів – читайте нижче в матеріалі, повідомляє 24 канал.

Причин виникнення прищів у різному віці – безліч. У випадку, коли прищі не є хронічною проблемою, то їх можна позбутися за допомогою саліцилової кислоти або бензоїл пероксиду.

Що таке саліцилова кислота

Саліцилова кислота є доволі відомим засобом, який використовують проти вугрів. Її використовують навіть частіше, аніж бензоїлу пероксид. Можливо, через те, що вона вже встигла завоювати авторитет на ринку продуктів для догляду за шкірою та проти прищів.

Склад саліцилової кислоти

1 мілілітр розчину містить:

  • 20 міліграм саліцилової кислоти;
  • 70% етиловий спирт – як допоміжна речовина.

Завдяки цим компонентам, речовини, які розчиняють мертві клітини на поверхні шкіри, потрапляють у пори. Звідти виводять зайві олії і позбуваються забруднення, яке зазвичай з часом сприяє появі вугрів.

Перевагою саліцилової кислоти є те, що вона підходить абсолютно всім типам шкіри. Завдяки своїм властивостям, вона проникає у важкодоступні місця.

Саліцилову кислоту найкраще використовувати, коли ви маєте чорні та білі вугрі.

Що таке пероксид або перекис бензоїлу?

Дерматолог Анна Карпа, яка працює у Медичній школі Гроссмана при Нью-Йоркському університеті, зазначає, що пероксид вбиває бактерії на поверхні шкіри та зменшує запалення.

Залежно від серйозності своєї проблеми із прищами можна обрати бензоїл пероксид різної сили від 2, 5% до 10%. Також важливо те, що ваша шкіра не звикне до цього засобу, і його ефективність не зменшиться. Навіть при щоденному використанні. Також цей продукт працює швидше, ніж саліцилова кислота. Натомість від регулярного застосування ймовірність сухості шкіри збільшується. Тому лікуйте перекисом бензоїлу лише запальні прищі, які носять бактеріальний характер.

Що обрати для лікування прищів

  • Якщо у вас надто чутлива шкіра, почніть із саліцилової кислоти.
  • Можна використовувати обидва продукти у низьких концентраціях.
  • Бензоїл пероксид із високою концентрацією може вибілювати темні тканини. Тому будьте обережні зі свої одягом, коли наноситимете його.
  • Саліцилову кислоту та бензоїл пероксид можна використовувати також для лікування прищів і вугрів не лише на обличчі, а й на тілі. Наприклад, на руках чи спині.
  • Обидва засоби є ефективними у боротьбі проти прищів. Обирайте залежно від наявної проблеми та особливостей своєї шкіри.

Важливо! Якщо ви маєте часті висипання – зверніться до лікаря-дрематолога, який зможе дати направлення на аналізи та визначити причину появи прищів. Не займайтеся самолікуванням, адже це може загострити проблему та нашкодити вашому здоров'ю.

Лідія Цюпера

Новини

Популярні теми форуму

analytics