Close button

Укргазбанк стоїть першим на приватизацію

Укргазбанк стоїть першим на приватизацію

Співпраця з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) ставить Укргазбанк на перше місце серед держбанків до часткової приватизації, повідомляє The Page.

Про це повідомив глава НБУ Кирило Шевченко в статті для Atlantic Council.

«Угода вже в процесі, і переговори зараз зосереджені на технічних аспектах з очікуванням успішного закриття», - зазначив глава НБУ.

Кирило Шевченко був головою правління Укргазбанку перед тим, як очолив НБУ.

У вересні Кабмін повідомив, що входить до групи Світового банку IFC схвалила надання позики Укргазбанку, який буде конвертований в додатковий капітал. IFC погодилася надати Укргазбанку п'ятирічний позику на 30 млн євро з можливістю конвертувати її в частку в акціонерному капіталі фінустанови в розмірі до 20%.

Читайте також: Планові податкові перевірки в 2020 році

Укргазбанк - створений в 1993 році. Зараз це націоналізоване підприємство в ході т.зв. «Банкопаду». Держава в особі Мінфіну є власником 94,94% акцій банку. За III кварталу 2020 Укргазбанк збільшив прибуток в два рази - до 685 млн грн. За підсумками II кварталу Укргаз - четвертий за величиною банк України з активами в 163 млрд грн.

Кабмін бачить подальший розвиток Укргазбанку в області екологічного банкінгу, орієнтації на фінансування корпоративних клієнтів, малого і середнього бізнесу.

Максим Нечипоренко

Новини

Популярні теми форуму

analytics