Close button

Антикорупційний суд поскаржився на тиск

Антикорупційний суд поскаржився на тиск

Обвинувачений і його адвокати ще до прийняття судом рішення по суті звернулися до генерального прокурора із заявою, повідомляє Корреспондент.

Один з обвинувачених у справі про розкрадання в держкомпанії ПАТ Укрзалізниця і його захисники намагалися впливати на колегію Вищого антикорупційного суду, яка розглядає дану справу. Про це йдеться в заяві ВАКС, опублікованій в п'ятницю, 23 жовтня.

Вищий антикорупційний суд розглядає справу про розкрадання майже 98 млн грн шляхом закупівлі дизельного палива для Укрзалізниці за завищеними цінами.

Обвинувачений і його адвокати ще до прийняття судом рішення по суті звернулися до генерального прокурора із заявою про винесення суддями завідомо неправомірного рішення. Поряд з цим вони заявили суддям відведення.

"З метою схилити нас до винесення рішення про задоволення заяви захисника Іваненка Т.М. про відвід колегії суддів захисник Федур А.А. погрожував допитом нас як свідків у кримінальному провадженні №4202000000001349 і кваліфікацією наших дій в цьому ж провадженні та за іншими статтями КК України", - йдеться в заяві членів ВАКС.

У свою чергу, колегія суддів ВАКС звернулася до голови Вищої ради правосуддя і генерального прокурора з повідомленням про втручання в діяльність суддів з проханням вжити заходів реагування.

Новини

Популярні теми форуму

analytics