Close button

Як фізична праця пов'язана з деменцією

Як фізична праця пов'язана з деменцією

Читати російською, повідомляє U.S.News.

Результати дослідження вчених з Копенгагенського університету, опубліковані в Скандинавському журналі медицини і науки в спорті, показали, що важка фізична робота не тільки не знижує ризик деменції, але і збільшує ризик розвитку захворювання.

Дослідники виявили, що у людей, які займаються важкою фізичною працею, ризик розвитку деменції на 55% вище, ніж у людей, які ведуть сидячий спосіб життя.

В інструкції Всесвітньої організації охорони здоров'я з профілактики деменції і хвороб в цілому фізична активність згадується як важливий фактор. За словами вчених, здорова фізична активність, яка не є важкою фізичною роботою, позитивно впливає на організм людини.

Інше дослідження Копенгагенського університету нещодавно показало, що здоровий спосіб життя може вдвічі знизити ризик розвитку деменції. У дослідженні приняло участь 4720 чоловіків, які в 1970-х роках повідомили про тип роботи, яку вони виконували в 14 данських компаніях. Протягом багатьох років дослідники збирали дані про здоров'я респондентів. На основі проаналізованих даних вчені прийшли до висновку, що здоровий спосіб життя і помірна фізична праця знижують ризик розвитку недоумства.

Новини

Популярні теми форуму

analytics