Close button

Нарколог: механізм впливу алкоголю на коронавірус

Нарколог: механізм впливу алкоголю на коронавірус

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Вживання алкоголю під час коронавірусу може змінити форму перебігу хвороби, заявив лікар-нарколог Руслан Ісаєв.

Тяжкість перенесення коронавірусної інфекції залежить від захисних властивостей організму людини. Вживання алкоголю підриває імунітет, тому питуща людина, яка заразилася COVID-19, ризикує отримати важку форму перебігу хвороби, розповів Руслан Ісаєв.

"Якщо людина хворіє на COVID у легкій формі, то вживання алкоголю може перевести цю форму в середню або важку. Про це ми можемо точно говорити, як і про те, що змішання алкоголю з препаратами, які застосовуються при лікуванні, може призвести до тяжких ускладнень і наслідків", - розповів нарколог.

Руслан Ісаєв нагадав, що багато ліків, які застосовуються при лікуванні коронавірусу, несумісні з алкоголем.

"Перш за все, мова йде про антибіотики. Ці препарати самі по собі можуть викликати побічні ефекти, а алкоголь сприятиме виникненню додаткових ускладнень. Також вживання алкоголю ускладнює дію антикоагулянтів - препаратів, що перешкоджають утворенню тромбів. Через алкоголь, який підвищує згортання крові, їх потрібно буде застосовувати у великих кількостях", - пояснив лікар.

На щастя, під час хвороби може спрацювати захисна реакція організму, коли слідом за погіршенням стану зникає бажання випити, зазначив нарколог.

"Якщо ми маємо важкий і середній стан інфекційного захворювання, в тому числі COVID, то це ситуація суб'єктивно неприємна. Як правило, великого бажання вживати алкоголь і погіршувати ситуацію - немає. Іншими словами, якщо людина вже серйозно захворіла, то, швидше за все, вона не продовжуватиме вживати",- пояснив Руслан Ісаєв.

Новини

Популярні теми форуму

analytics