Close button

Трамп оголосив себе переможцем на виборах

Трамп оголосив себе переможцем на виборах

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Чинний глава держави Дональд Трамп заявив, що він виграв президентські вибори в США й обійшов свого конкурента від Демократичної партії Джо Байдена в ряді ключових штатів.

Про це він оголосив під час пресконференції в Білому домі в середу, 4 листопада.

"Ми готові відзначати перемогу. Ми всі виграємо ... Ми перемогли в штатах, в яких не очікували ... Ми готувалися виграти ці вибори. І, відверто кажучи, ми виграли ці вибори", - заявив Трамп і подякував своїм прихильникам за підтримку.

За словами глави держави, він обходить Байдена, зокрема, в Огайо, Техасі, Флориді, Джорджії, Північній Кароліні, Пенсільванії, Мічигані й Вісконсині.

Трамп так само заявив, що йому відомі факти шахрайства на виборах і запевнив, що піде до Верховного суду, якщо це знадобиться для розв'язання питання про підсумки голосування.

За словами президента, він звернеться до Верховного суду США, щоб "зупинити голосування". Очевидно, мова йде про припинення підрахунку голосів, які надійшли поштою та досі приймаються виборчими комісіями в багатьох штатах.

За даними телеканалу Fox News, у Байдена на цей час 238 голосів вибірників, у Трампа - 213. Для перемоги необхідно набрати 270 голосів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics