Close button

Міжбанк: продавці скидають валютний баласт

Міжбанк: продавці скидають валютний баласт

Читати російською мовою, повідомляє Курс Украины.

На міжбанківському валютному ринку - розпал корекції, що почалася вчора після того, як Національний банк інтенсивними інтервенціями погасив ажіотажний попит на безготівковий долар.

Уже другий день котирування знижуються, причому сьогодні процес прискорився. До традиційних продавців валюти - експортерам - додалися банки, які на хвилі ажіотажу перевантажили свої валютні позиції, а потім не змогли продати куплену для спекуляції валюту. Зараз вони змушені скидати "валютний баласт" за будь-яку ціну, щоб не нарватися на штраф від Національного банку за порушення нормативів валютної позиції.

Очікування зниження курсу передалися з міжбанківського на готівковий валютний ринок.

Сьогодні готівковий долар втратив у ціні ще 10 копійок: вранці в Києві його продавали по 28,65 гривні, а після обідньої перерви - по 28,55 гривні. При цьому розрив між готівковим і безготівковим доларом збільшився.

Готівковий євро сьогодні "ковбасить" (ціна скаче то вниз, то вгору): так ринок реагує зміну ціни євро на ринку FOREX, який чуйно відстежує новини з США, де йде підрахунок голосів за підсумками виборів президента США. Вранці його продавали в Києві по 33,35 гривні, до обідньої перерви ціна ненадовго знизилася до 33,28-33,30 гривень, а після обіду євро знову намагається рости. Втім, долар, що дешевшає до гривні, не дозволить євро сильно подорожчати.

Російський рубль на світовому ринку сьогодні робить різкі рухи: спочатку він виріс до 78,40 рублів за долар, потім впав до 79,50, а зараз знову скоректувався до 78,80 рублів за долар. Станом на 15:30 він торгується між відмітками 78,80 і 78,90 рублів за долар.

У Києві ціна готівкового рубля практично не змінилася: сьогодні його продають по 3,60-3,62 гривні за 10 рублів.

Єгор Зелінський

Новини

Популярні теми форуму

analytics